От началото на новата година в столицата предстои да се

...
От началото на новата година в столицата предстои да се
Коментари Харесай

От новата година - нови видове билети и цени в градския транспорт в София

От началото на новата година в столицата следва да се вкара нова тарифна политика при таксуването на пътуванията на територията на София. Това оповестиха на брифинг заместник-председателят на Комисията по превоза в Столичния общински съвет Зафир Зарков и ръководителят на Съвета Георги Георгиев.

С измененията ще бъде въведен така наречен „ времеви билет “ за таксуване по отношение на пропътуваното време, като той ще бъде в два разновидността:
с един билет да се сменят транспортни средства от един и същи тип превоз, стига това да е в границите на 30 минути - цената на билета ще е като на елементарния сега (1,60 лева.) едночасов билет на цена от 2,20 лева - пасажер ще може смени повече от два превоза в този часови диапазон.
Освен за еднократните билети, промени се разискват и за битетите за пакетни пътувания с отстъпка. За разлика от тази година, когато имаше талони с 10 билета, то от новата година се възнамерява да се вкарат и талони с 20 билета. Ще има такива талони и с новите „ времеви билети “. Пакет от 20 билета по 30 минути ще коства 30 лева, а пакет със същия рояк билети за 60-минутни пътувания – 60 лева

Друга смяна, която се планува, е по отношение на изискванията за прилагане на дневната карта - сега тя коства 4 лева, а концепцията е да важи за интервал от 24 часа от момента на закупуването ѝ, вместо както до в този момент да е годна единствено в границите на деня. Дневната карта към този момент ще коства 6 лева, когато ще важи 24 часа. По думите на Зафир Занков нейната цена не е променяна през последните 10 години и към този момент е нужна промяна.

На първо време остарелият билет от 1,60 лева ще важи редом с тези, които са за таксуване на база пропътувано време, само че в бъдеще ще пристигна миг, когато остарелият вид билет ще „ бъде пенсиониран “, сподели Зарков.

Председателят на СОС Георги Георгиев добави, че съгласно прогнозите готвените промени в цените ще влязат в действие във втората половина на януари 2021 година

Още от СОФИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР