От началото на новата година, Агенция Митници активира по-интензивни проверки

...
От началото на новата година, Агенция Митници активира по-интензивни проверки
Коментари Харесай

Агенция Митници“ засилва контрола по границите съгласно ангажимента към Австрия

От началото на новата година, Агенция " Митници " задейства п о-интензивни инспекции на всички митнически и гранични пунктове , както и в цялата страна, за артикули, п реминаващи от и до Австрия . Този ход е отговор на уговорката за усилване на контрола по сушата, който България и Румъния поеха пред Австрия в подтекста на присъединението им към Шенген.

През първите шест дни от годината бяха осъществени над 7200 инспекции на разнообразни типове транспортни средства, в това число директни. Методите включват физически инспекции, сканиране с рентгенови системи и документален надзор. В резултат на инспекциите, бяха открити обилни нарушавания на митническото и акцизното законодателство.

Нарушенията включват над 120 000 цигари, 5,5 кг тютюн, 340 литра алкохол, 800 литра моторни масла , 1500 кг прахуляк за пране, 5429 електрически инструмента, 10 500 детски играчки и 110 парфюмерийни продукта. В сички тези артикули бяха арестувани при опит за импорт или пренос към Западна Европа.

Засилени инспекции се правят и върху излизащите транспортни средства, където бяха открити над 61 000 продукта без декларация , в това число електронни наргилета, пълнители за тях, ветеринарни медикаменти и очила.

При взаимна инспекция с " Гранична полиция " в Граничен контролно-пропусквателен пункт Ферибот Видин бяха открити шест сирийски жители, пътуващи в тайник, транспортирани в посока Австрия.

Контролът по пътната мрежа на страната ще продължи в съдействие с Министерство на вътрешните работи и други способени органи, до момента в който страната не се причисли към Шенген, след което контролът ще бъде единствено по външните граници на Европейски Съюз към Турция и Сърбия.
 Министерски съвет: България не е изправена пред рецесия с настаняването на бежанци
Министерски съвет: България не е изправена пред рецесия с настаняването на бежанци

Кабинетът дефинира като подправена вест изказванието че хиляди бежанци ще нахлуят в българските лагери
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР