От началото на м. юни изнесеното обучение, което провеждат преподаватели

...
От началото на м. юни изнесеното обучение, което провеждат преподаватели
Коментари Харесай

Изнесеното обучение на украински деца е с нов адрес в комплекс Златни пясъци

От началото на м. юни изнесеното образование, което организират преподаватели от ЦПЛР - Общински детски комплекс, гр. Варна, с децата на украинските бежанци, е на нов адрес. Това се наложи след освобождението на хотелските бази, в които по-рано тази година украинците бяха настанени. Сега заниманията се организират в хотел " Дана палас ", като се работи по особено одобрен график от понеделник до петък.

Повече от 11 седмици продължава работата на преподавателите на ОДК с децата на бежанците. Тя започва в края на м. март т.г. и обхвана повече от 200 подрастващи, на възраст сред 4 и 17 година, които бяха настанени в хотелите " София ", " Грифид хотел Фореста " и " Сентидо Марея ". Там малчуганите рисуваха с флумастери и цветни моливи, организираха занимателни игри, гледаха филмчета и осмисляха свободното си време.

Многократно майките и околните на децата показаха своята благодарност към българската страна за напъните, които тя поставя.

Идеята за изнесеното образование в к.к. " Златни пякъци “ бе на Министерството на образованието и науката на Република България и се реализира посредством РУО – Варна, Община Варна и ЦПЛР – ОДК. Финансирането на този план е обезпечено от неправителствените организации " Ендевър-България “ и BCause.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР