От началото на летния сезон до днешна дата в Пловдивска

...
От началото на летния сезон до днешна дата в Пловдивска
Коментари Харесай

През летния сезон: Мотористи и водачи на тротинетки с 866 нарушения

От началото на летния сезон до днешна дата в Пловдивска област са осъществени инспекции на 4699 мотоциклети и триколесни моторни транспортни средства, това демонстрират данни от полицията. По време на тези инспекции са открити 866 нарушавания.
Прочетете още
От Министерство на вътрешните работи оповестяват, че регулярни са превантивните ограничения, които се възнамеряват и реализират в отговор на напъните за изцяло застраховане на пътната сигурност и понижаване на броя на произшествията, влияещи директно върху пътния травматизъм. Припомняме, че за осъществяването на този водещ приоритет е зает целият охраняем състав от подразделенията на дирекцията с пълномощия за работа по Закона за придвижване по пътищата. Контролът се реализира както в светлата, по този начин и в тъмната част на денонощието и обгръща освен Пловдив, само че и по-малките обитаеми места от района, а също и пътищата от републиканската и общинска мрежа. Във фокуса на полицейските инспекции влизат всички участници в придвижването. Особено внимание се обръща на мотористите, част от които подценяват  правилата за пътна сигурност и с рисковото си държание основават предпоставки за съществени катастрофи. През летните месеци не са малко и сигналите в полицията за осъществяване на нерегламентирани надпревари с двуколесни моторни транспортни средства, както и за повдигане на несъразмерен звук и смущение на нощната тишина. В тази връзка, с изключение на всекидневен пътен надзор, се извършени и няколко профилирани полицейски интервенции.

По данни на бранш „ Пътна полиция “ – Пловдив, за интервала от 29 май до 10 септември, общо са тествани 4699 мотоциклети и триколесни моторни транспортни средства. Снета е самоличността на 4890 водачи и пасажери. Документирани са 866 нарушавания на Закона за придвижване по пътищата, за които са формирани 531 акта и 335 санкции с фиш. 57 водачи са били неправоспособни, 7 – под влияние на алкохол над 0,5 промила и 2 – на наркотични субстанции. От мотоциклетите нерегистрирани по надлежния ред са били 29, с механически неизправности - 59, а на 11 табелата с регистрационния номер не е била сложена на избраното място. Регистрираните нарушавания на скоростните режими са 32. Случаите на неспазване на пътните знаци и маркировка са 202, а на погрешно придвижване по пътното платно – 48. За неизползване на защитна прослойка са глобени 135 души.

 

 

 
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР