От началото на годината в сектор БДС са подменени 2467

...
От началото на годината в сектор БДС са подменени 2467
Коментари Харесай

Служители на EVN в Сливен се възползваха от организирания прием за подмяна на лични документи

От началото на годината в бранш БДС са сменени 2467 персонални карти с изминал или изтичащ период на годност. От тях за Сливен са 1873, Котел 141, Нова Загора 311 и 142 за Твърдица. По данни към 31.01.2020 до края на годината подлежат на замяна 22589 персонални карти за цялата област. Поради огромния брой на документите за замяна и предстоящото натоварване на звеното БДС в град Сливен Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи осведоми жителите, че могат да се възползват от „ проведения банкет ”.

До този миг три огромни държавни институции са се възползвали от тази опция, като мобилен екип на място прави процедурата по подаване на заявки и съответната биометрия. Днес чиновници на EVN в град Сливен имаха опция на работното си място да подадат заявки за замяна на персонална карта и по избор за издаване на чуждестранен паспорт. Плащането става на място с ПОС терминал при чиновниците на БДС. Готовите документи също ще се получат на място в офиса.

Процедурата е улеснена и цели да обезпечи улеснение на жителите, както и да се избегне огромното скупчване на хора пред паспортната работа в град Сливен. От бранш БДС припомнят на жителите на област Сливен, че заявки за издаване и замяна на персонални карти, паспорти и свидетелства за ръководство на МПС могат да се подават в районните ръководства на Министерство на вътрешните работи в Нова Загора, Котел и Твърдица, без значение от непрекъснатия адрес. Видно от седмичната информация за броя на признатите заявки най-натоварено остава звеното БДС в град Сливен. При предпочитание от страна на жителите, с цел да се избегне чакането и други неудобства, могат да създадат подмяната на своите документи в звената Котел и Твърдица, където признатите заявки са доста по-малко. От бранша припомнят още, че в районните ръководства се одобрявани заявки за издаване на свидетелства за ръководство на МПС на български жители за елементарна услуга в случаите на замяна, заради приключване на периода на годност, при към този момент изминал период на годност, при смяна в данните на лидера, отнасящи се до промяна на фамилия и транслитерация, както и при издаване на препис. Издаване на в началото СУМПС, при придобиване на нова категория, при подмяна на СУМПС, издадено в чужбина, и бърза услуга ще се прави единствено в бранш „ Пътна полиция “- Сливен.   Данни за ежедневната натовареност на звената БДС в Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица може да се откри на електронната страница на ОДМВР-Сливен mvr.bg/sliven
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР