От началото на годината в горските територии на страната са

...
От началото на годината в горските територии на страната са
Коментари Харесай

Пожари са унищожили над 12 500 дка горска площ у нас от началото на годината

От началото на годината в горските територии на страната са регистрирани 252 пожара. Опожарената повърхност е общо 12 635 дка. Засегнати са широколистна и иглолистна дървесна растителност, треви, незалесени площи и мъртва горска постилка.
В съпоставяне, през 2020 година броят на пожарите е с 60 по-малко от зародилите за същия интервал на 2019. По-малък е и размерът на опожарените площи. През предходната година от 1 януари до 24 юли от пожари са наранени и унищожени общо 21040 дка гори в страната, се споделя в разбор на Изпълнителна организация по горите.
Високите температури и проявата на немарливост при паленето огън в горите основават действителна заплаха за пораждане на пожари, които да застрашат живота на хората, да унищожат горска растителност, местообитания на животни и птици. Изпълнителна организация по горите приканва посетителите на горските територии да съблюдават разпоредбите за пожарна сигурност и да не демонстрират немарливост. Паленето на огън е възможно с доста огромно внимание единствено на регламентираните за задачата огнища.
При забелязване на пожар в гората е належащо неотложно да се подаде сигнал на телефон 112.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР