От началото на годината хората от село Илинденци в община

...
От началото на годината хората от село Илинденци в община
Коментари Харесай

В село Илинденци отказват да плащат за вода заради увеличение от 150%

От началото на годината хората от село Илинденци в община Струмяни отхвърлят да заплащат сметките си за вода. Недоволството на хората е подбудено от нарастването на цената на водата със 150 %. Към момента те са натрупали общи отговорности към ВиК сдружението в размер на 12 хиляди лв..

Цената на водата сега в община Струмяни е 1лев и 60 стотинки за кубик. Според локалните нарастването с 1 лев не е целесъобразно и за това отхвърлят да заплащат сметките си.
Емил Илиев, кмет на община Струмяни: Факт е, че цената на водата в община Струмяни на този стадий е обществено непоносима за огромна част от хората. Търсим способи за понижаване на цената.
От ВиК сдружението обаче заплашват неизрядните платци със съд.
Росица Димитрова, шеф на ВиК Благоевград: Очакваме да изтече законовия период, в който приканваме нашите консуматори да си платят отговорностите, след което ще предприемем дейности същите да бъдат дадени на съд, тъй като макар че водата е естествен запас, тя въпреки всичко е услуга и за тази услуга би трябвало да се заплаща.
Заради високата цена на водата, жителите на Илинденци упорстват общината да напусне ВиК Асоциацията в Благоевградска област.

Очаква се през идващите дни да стане ясно дали Струмяни ще напусне ВиК асоциацията и ще се сътвори ново общинско дружество, което да дава отговор за водоснабдяването на обитаемоте места в общината.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР