От началото на годината досега броят на книгите, заети за

...
От началото на годината досега броят на книгите, заети за
Коментари Харесай

Броят на книгите, заети за четене в Столичната библиотека от началото на годината досега, е 290 000

От началото на годината до момента броят на книгите, заети за четене в Столичната библиотека, е 290 хиляди. Кампанията " Зелена библиотека “ е измежду самодейностите за привличане на нови читатели, които през тази година са се нараснали с 8 хиляди, оповестяват от библиотеката.

Днес лятната читалня беше ситуирана в столичния парк " Заимов ", където жителите се срещнаха с известни поети и си потеглиха с подарена книга. 

 

И този уикенд столичани имаха опция да си вземат обичана книга от лятната читалня и да я прочетат навън измежду природата. Желаещите получиха и безвъзмездна читателска карта, а за дребните гости бяха проведени разнообразни занимания.

" Обичам да чета романи. По този метод разпускаш и научаваш нещо ново. Хубаво е да четеш, тъй като по този начин се пренасяме в света на книгата " - споделиха читатели.

Чрез самодейността " Зелена библиотека “ в столичните паркове се основават културно-образователни и осведомителни пространства, уточни Юлия Цинзова, шеф на Столична библиотека:

" Много родители идват с децата си тук. Тези книги са подарени от софиянци на Столична библиотека за тях. Могат да дойдат, да вземат книгата и на някои от нашите последващи библиотеки или събития те могат да донесат своя обичана книга, която да споделят с други столичани.

През летните месеци жителите демонстрират интерес към бестселърите, поезията, мемоарната и историческата литература, добавя Цинзова.

В неделя лятната читалня ще чака своите гости на хижа " Алеко ", където ще бъде представена уникална галерия от снимки и текстове на непознати пътешественици, отдадени на Витоша. Къщичките за книги в планината ще бъдат заредени с нова литература, а посетителите могат да чакат вълнуваща среща с поети и безвъзмездна читателска карта. До края на септември ще бъдат проведени зелени библиотеки в " Люлин " и " Студентски град ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР