От началото на годината до момента на жп прелези са

...
От началото на годината до момента на жп прелези са
Коментари Харесай

20 инцидента на жп прелези за година у нас

От началото на годината досега на жп прелези са станали общо 20 случая с 4 жертви и 7 ранени. Повечето от злополуките са по виновност на водачите на коли, които пресичат релсите даже при спуснати бариери и включена сигнализация. Това сподели в ефира на „ Здравей, България ” основният инспектор по сигурността в Национална компания „ Железопътна инфраструктура ” Бисер Минчев.

Той изясни, че каква тъкмо да бъде предупредителната система на прелезите е несъмнено от разпоредба. Рестрикциите са свързани най-много със степента на натовареност на даденото оборудване.

Експертът изясни още, че бариерите не са цели, с цел да може непозволено навлезлите в прелез коли да пресекат релсите преди да бъдат пометени от идващ трен.

„ Не е по-добре, когато на прелеза има надзирател. Всяка година се пресъоръжават към 20 прелеза, с цел да се отстрани напълно човешкият фактор ”, сподели още Минчев. И добави, че в случай че се вкарат фрапантни наказания за нарушителите, водачите ще станат по-дисциплинирани.

Минчев даде и фрагменти на рискови нарушавания на разпоредбите за придвижване, снимани от охранителни камери и предадени на Министерство на вътрешните работи.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР