От началото на годината до края на месец април са

...
От началото на годината до края на месец април са
Коментари Харесай

Над 20 хил. обаждания са получени на та до края на месец април са приети 20 100 обаждания на Националната телефонна линия за деца 116 111 от началото на годината

От началото на годината до края на месец април са признати 20 100 позвънявания на Националната телефонна линия за деца 116 111. Това сподели в изявление за Агенция „ Фокус “ доктор Елеонора Лилова, ръководител на Държавната организация за протекция на детето.
" Запазва се отрицателната наклонност, огромна част от сигналите да са за принуждение в фамилна среда. Много постоянно децата се обаждат на линията с цел да споделят проблеми във взаимоотношенията сред връстниците, търсят съвещания по въпроси свързани с тяхното съзряване ", съобщи тя.
" На линията всяко дете има опция да беседва със особено подбрани и подготвени експерти (детски и клинични психолози, обществени педагози, обществени работници) за своите проблеми и да получи прочувствена поддръжка, както и да разиска вероятни решения за своите усложнения ", уточни Елеонора Лилова.
" В случаите, при които се открива риск за дете, задачата на екипа на линията е да събере информация и да се сезират службите, които могат да се намесят на място, с цел да трансформират обстановката на детето и неговото семейство. Освен за деца, линията е разполагаем и за родители, както и за други пълнолетни лица, които желаят да споделят за проблем, обвързван с дете, или да подадат сигнал за дете в риск ", добави ръководителят на ДАЗД.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР