От началото на годината Държавната агенция за метрологичен и технически

...
От началото на годината Държавната агенция за метрологичен и технически
Коментари Харесай

Държавата е хванала близо 130 нарушения в бензиностанциите в страната

От началото на годината Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН) са направили 841 инспекции на бензиностанции из цялата страната. При 129 от тестваните 4422 средства за премерване е открито, че не дават отговор на условията на Закона за измерванията, уточни за Българска национална телевизия Павлина Данаилова от ДАМТН.

Най-честите прегрешения на притежателите на бензиностанции е потребление на бензиноколонките, макар изтеклия период на годност след последната инспекция. От организацията показват, че всички измервателни средства би трябвало да минават през годишна инспекция.

От всички инспекции едвам при 9 колонки са открити разминаване в количеството гориво, по отношение на показанията на колонката, в ущърб на клиента. Всяко неспазване на закона води до сформиране на актове за административни нарушавания и наказателни постановления. Глобите, които постановат инспекторите са по 200 лева за всяка открита неправда.

От ДАМТН поучават клиентите да ревизират дали измервателните уреди на бензиноколонката, на която ще зареждат е минала през годишна инспекция. Трябва да ревизират холограмния стикер, който би трябвало да е залепен на видно място на бензиноколонката. Това е единствения забележим знак, акцентират от организацията, за разлика от пломбите, които остават скрити за клиентите.

Инспекторите напомнят също по този начин, че е значимо преди зареждане, клиентите да ревизират дали индикаторите на бензиноколонката са нулирани. От организацията вършат регулярни инспекции, само че приканват потребителите при подозрения за нередности, да подават сигнали за инспекция на измервателните уреди.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР