От началото на годината американци загиват масово от ръцете на

...
От началото на годината американци загиват масово от ръцете на
Коментари Харесай

Мрачен рекорд: 28 масови убийства за последните шест месеца в САЩ

От началото на годината американци умират всеобщо от ръцете на непознати или близки, в личните им домове или измежду бял ден на улицата, в учебни заведения и магазини, в дребни градове и в огромни мегаполиси, установявайки непрекъснат цикъл на принуждение и тъга, написа Associated Press.

„ Никога не сте мислили, че фамилията ви ще бъде част от такава статистика ”, споделя Брент Ледъруд, татко на три деца, на 6, 8 и 10 години, оживели на 27 март, когато някогашен възпитаник умъртви три деца и трима възрастни в частно учебно заведение в Нешвил.

Според база данни, поддържана от Associated Press и USA Today, в партньорство със Североизточния университет, 27 от тазгодишните всеобщи убийства са осъществени с огнестрелни оръжия, едно е резултат на палеж.

Експерти приписват възходящото клане на все по-големия брой притежатели на оръжие в Съединени американски щати. Масовото принуждение още веднъж подтиква опитите за промени в законите за оръжията. Въпреки невижданата кланица обаче, Националната оръжейна асоциация (NRA) се съпротивлява...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР