От началото на активния летен сезон, под ръководството на Междуведомствения

...
От началото на активния летен сезон, под ръководството на Междуведомствения
Коментари Харесай

Нелегални горива и по ведомствените бензиностанции

От началото на дейния летен сезон, под управлението на Междуведомствения координационен център на ГДБОП, Икономическа полиция и специалисти от Главна дирекция "Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", Националната организация за приходите и Агенция "Митници " реализират засилен надзор над активността на ведомствени бензиностанции. Целта на инспекциите е повишение на приходите от Данък добавена стойност и определяне на незаконна продажба на горива.

До момента взаимните екипи са направили инспекции на 57 обекта за зареждане за лични потребности, ситуирани на територията на столицата и в още 15 области в страната. Установени са повече от 90 нарушавания, в това число генериране на доходи от продажба на гориво, което притежателите заявяват, че употребяват единствено за своята активност. Най-честите констатации са липса на съгласуваност на измервателните уреди с електронната система на приходната администрация, потребление на преносими цистерни, регистрирани като стационарни, спомагателни съдове, съхраняващи гориво без документи за генезис, както и нарушавания на разпоредбите и нормите за пожарна сигурност.

Съставени са общо 52 акта за открити административни нарушавания, 2 констативни акта и са отдадени 29 писмени разпоредби. От Национална агенция за приходите са запечатани 13 обекта, а други 15 следва да бъдат запечатани. При един от случаите, на 08.08.2017 г, митническите управляващи са подхванали изземане на 8000 литра гориво с необоснован генезис, следва известяван на прокуратурата.

Междуведомственият координационен център на ГДБОП селектира информация за обектите, които работят на територията на страната, като засиленият надзор в бранша ще продължи и през септември.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР