От началото на 2019 година в Стара Загора и Казанлък

...
От началото на 2019 година в Стара Загора и Казанлък
Коментари Харесай

От началото на годината ало измамници са прибрали над 130 000 лв от жители на Стара Загора и Казанлък

От началото на 2019 година в Стара Загора и Казанлък са станали 15 телефонни измами , а ало нарушителите са измъкнали от поданици на региона над 130 хиляди лв., златни и сребърни украшения. С развиването на схемите за телефонни измами през вчерашния ден на събралите се на обучителен семинар възпитатели, учители, психолози споделя старши контрольор Ивелин Иванов от отдел „ Криминална полиция “ на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Стара Загора. Според него сега работи единствено схемата за подпомагане на полицията при залавяне на телефонни измамници.
Престъпниците се показват за чиновници на полицията и заблуждават жертвите, че търсят помощ за залавяне на телефонни измамници, които работят в региона. Предупреждават хората при такива случаи незабавно да се свържат с тях. Следва друго позвъняване, в което по телефона се “плаче” за помощ, жертвата звъни на мнимия служител на реда, който изяснява по какъв начин би трябвало да се предадат пари, които по-късно ще бъдат върнати. Най-фрапиращият случай с по този начин прилаганата скица е, когато 11-годишно момиче остави раница с 53 400 лв. и 12 грама златни украшения. В Старозагорска област към този момент са открити 6-има куриери в телефонни измами.
С другите типове дрога - марихуана, която има над 1630 сортове , синтетичен канабиноид, „ русата трева “ участниците бяха осведомени от контрольор Петьо Петков от бранш “Наркотици “ към Столичната дирекция на вътрешните работи. Той изясни, че опиатите се надграждат и единствено предходната година в Европа са се появили 300 типа нови опиати. Инспекторът описа за наргилетата в заведенията и за еднократна приложимост, за пазара с медикаменти на към този момент умряли заболели. За въздействието на дизайнерската дрога върху държанието на хората на участниците в семинара беше показана презентация. Те се срещнаха с методите на приложимост на опиати, както и по какъв начин може да схванат дали ученикът се дрогира. Занижената персонална хигиена, мощната сензитивност към допиране, ниският предел на болежка са сигнали, че е допустимо младежът да използва опиати. Днес контрольор Петьо Петков ще беседва с възпитаници от две старозагорски учебни заведения.
Вчерашният семинар беше проведен от Местната комисия за битка с противообществените прояви на малолетни и малолетни на община Стара Загора, Второ ръководство „ Полиция “ и Местната комисия в Чирпан за публични възпитатели, членове на локалните комисии, инспектори от Детска педагогическа стая, шефове на учебни заведения, педагогичен съветници, учебни психолози, учители и други, които работят с малолетни и малолетни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР