От началото на 2018 г. инспекторите на Държавната агенция за

...
От началото на 2018 г. инспекторите на Държавната агенция за
Коментари Харесай

529 акта за нарушения от началото на годината е издала ДАМТН за язовирите в Хасково и Кърджали

От началото на 2018 година инспекторите на Държавната организация за метрологичен и механически контрол (ДАМТН) са направили 706 инспекции на язовири на територията на областите Хасково и Кърджали.

Като разследване от осъществените инспекции на притежателите са формирани 529 броя актове за определяне на административни нарушавания за премахване на установените неизправности, оповестиха от организацията. При направените инспекции най-често се установяват: липса на техническа документация; вълнообразна корона, със слягания и коловози; частични свличания на въздушния откос, обрасли с дървесна и храстовидна растителност; воден откос – частични свличания на водния откос, нарушена ризница, ерозия.

При провеждането на инспекциите в землището на селата Стамболово и Силен беше употребена и въздушната видео техника, поради неналичието на обезпечен достъп до язовирните стени. Използването на дрон при осъществяването на инспекции беше въведено при започване на тази година, което усъвършенства работата на инспекторите на организацията. По този метод се регистрира и доста усъвършенстване при контрола на язовири, намиращи се на мъчно налични места, както и при водоеми с по-голям пространствен размер.

Проверките на Държавната организация в цялата страна не престават, като се молят притежателите на язовири да наблюдават с нараснало внимание положението на ръководените от тях водоеми и при нужда навреме да алармират организацията. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР