От МВР съобщават, че до този момента данните показват, че

...
От МВР съобщават, че до този момента данните показват, че
Коментари Харесай

Пътните полицаи провериха над 13 000 шофьори и пътници, вижте какво установиха

От Министерство на вътрешните работи оповестяват, че до този момента данните демонстрират, че на територията на цялата страна, са тествани над 10000 МПС.

10 143 моторни транспортни средства са тествани в границите на разпоредената профилирана полицейска интервенция за съблюдаване на Закона за придвижването по пътищата. Извършен е надзор на 13 005 водачи и пасажери. До момента са формирани 2853 фиша и 891 акта за открити административни нарушавания.

Акцент в акцията е недопускане на ръководство от водачи, използвали алкохол, наркотични субстанции и/или техни аналози, както и ръководство на МПС от неправоспособни водачи.

В рамките на шестия ден са открити общо 38-ма водачи, качили се зад кормилото след приложимост на алкохол, като 17 от тях са карали след приложимост на алкохол от 0,5 до 1,2 промила,  21 – с над 1,2 на 1000, а четирима са отказали тест.

Под влияние на наркотични субстанции или техни аналози са засечени да карат 21 водачи, други 27, спрени за инспекция, са отказали да бъдат тествани.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР