От мрака към златотоОт утре в книжарниците в Италия ще

...
От мрака към златотоОт утре в книжарниците в Италия ще
Коментари Харесай

„От мрак към злато“: автобиографията на Бруно Резенде от утре е по книжарниците в Италия

„ От мрака към златото ”

От на следващия ден в книжарниците в Италия ще бъде пусната за продажба автобиографията на Бруно Моса де Резенде, един от най-великите волейболисти в света, който сега играе за италианския гранд Валза Груп (Модена).

„ От мрак до злато: със пристрастеност и мощ смачках призраците си и победих всичко “.

Така се споделя на първата страница на книгата, интензивна и откровена история, изпъстрена от победи, само че която ви разрешава да откриете психическите лабиринти, в които един състезател от най-високо равнище може да се изгуби, единствено с цел да се окаже по-силен от преди.

Автобиографията, оповестена от издателство Rizzoli, е редактирана от Джан Паоло Майни, публицист и началник на пресцентъра на Модена Волей, и от Давиде Романи, публицист от La Gazzetta dello Sport, и е въведена от предговора на футболиста Неймар.

„ Усещам по какъв начин напрежението стартира да пораства. Нищо необичайно: обикновено е, когато наближава значим мач. И въпреки всичко лека-полека съзнавам, че не е единствено адреналинът, който имам в тялото си. Днес мускулите ми са напрегнати, нервите ми опънати. Пия, само че устата ми е суха. Поглеждам надолу и виждам по какъв начин ръцете ми треперят, треперят леко. "

Какво се случва, когато сте разпределител на националния тим на вашата страна, тим, който е спечелил всичко, и внезапно призраци, неустановеност, подозрения, прекалено много въпроси се появят в главата ви в несъответствуващия миг? Всичко се усложнява от обстоятелството, че треньор на този тим е вашият татко, един от най-успешните треньори в историята? (б.р. Бернардо Резенде)

Волейболната кариера на Бруно Моса де Резенде е белязана с белег: има преди и след.

Датата, която е преломна за Бруниньо е 12 август 2012 година: на олимпийския край в Лондон се изправят Бразилия и Русия и “Селесао ” губи необикновено, откакто води с 2:0 гейма. От този миг Бруно потъва в дупка:

“Винаги излизам и пия, постоянно. Бягам от у дома, с цел да не съм самичък с мислите си, и постоянно се озовавам в бар или на празненство. В този миг пия, до момента в който не се усещам замаян ”.

След като е достигнал дъното, не е явно да можеш да се върнеш назад, само че Бруно го прави: той се съгласява да получи помощ, стартира да работи върху себе си, открива внимание и постепенно се научава още веднъж да се концентрира, с цел да се освободи от този състезателен драматизъм миг.

36-годишният Бруно Резенде сега играе в Модена.

В кариерата си, измежду многото титли, той завоюва 7 пъти шампионата на Бразилия, два пъти шампионската купа на Италия (една с Модена и една с Лубе Чивитанова), Шампионска лига и клубно международно състезание, още веднъж с Чивитанова.

С националния тим на Бразилия Бруниньо печели:

Злато от Олимпийските игри в Рио 2016!

Сребро от Олимпийските игри в Пекин 2008 и Лондон 2012!

Световната купа през 2010 година в Италия

Сребро от международните шампионати през 2014, 2018 и 2022 година.

Лигата на нациите през 2021 година в Римини и два пъти пъти Световната лига през 2009 в Белград и 2010 в Кордоба.

Джан Паоло Майни, роден в Модена през 1979 година, е публицист и публицист. Той дава отговор за прес службата на Модена Волей и е шеф на www.parlandodisport.i t. Това е втората му книга след La prima corsa di Enzo Ferrari (2013).

Давиде Романи, роден в Кремона през 1978 година, израснал с голове на Джанлука Виали, е публицист за " La Gazzetta dello Sport ".
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР