От “Мишлен до шоколадови шедьоври с вкус на бекон, черен

...
От “Мишлен до шоколадови шедьоври с вкус на бекон, черен
Коментари Харесай

Наш сладкар промени представата ни за шоколадовите бонбони – могат да съдържат и чесън

От “Мишлен " до шоколадови шедьоври с усет на бекон, черен чесън и кисело мляко с мед и орехи. Един българин продава фантазии – дребни улеснения и сладки изкушения на хора като краля на Норвегия Харалд Пети, музикалната звезда Джъстин Бийбър и рок легендите AC/DC. Павел Павлов е готвил за международни знаменитости и кралски особи, само че през днешния ден от ръцете му излизат творби на изкуството от сладкото прелъщение. Той държи шифъра на съвършения шоколад.

" Истината се крие във усета. Всяко нещо потегля от концепция. Имаме бонбони, които са много новаторски и разнообразни, като черен чесън, индрише, бекон ", изясни кулинарят.

Пътят на шоколатиера стартира от Добрич, минава през дъждовната Нидерлания, " златните " крайбрежия на Калифорния и ледената кралица на Европа – Норвегия, с цел да се върне още веднъж в България. В Америка Павел работи в ресторант със звезда " Мишлен ". Това е школата, в която той се научава на дисциплинираност и по какъв начин да се оправя със напрежението. " Има си правила, има си просвета в кухнята, която се съблюдава. И те са доста строги. Трябва да се научим да балансираме напрежението и да работим с него ", съобщи той пред Нова тв.

В Норвегия остава 10 години. Там научава какво е да вървиш по пътя на неуспеха. " Буквално започнах от нулата. В една голяма бизнес постройка и правихме храна за 5000 индивида всеки ден, правихме сандвичи, супи - всеки ден ", добави той.

Лута се сред заведения за хранене, работи по 350 часа на месец, с цел да получи покана да се включи в кулинарния тим на Норвегия, с който печелят 4-то място в международната кулинарна олимпиада. " Да се състезавам за тази страна беше голям комплимент за мен. Правих много неточности и с времето стигнах до миг, в който открих верния път, открих вярната техника. Започнах да влагам всичките си спестени пари в курсове, да пътувам в чужбина, да изучавам от други хора на мастър класове ", спомня си готвачът.

В северната страна Павел открива нова обич - тази към шоколада, и по този начин напуща вечно готварството. " На подбив си купих 50 кутийки, с цел да направя малко бонбони за другари. Това се оказа ужасно начинание ", добавя той.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР