От Мишел НикълсОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (Ройтерс) - Съветът за сигурност на

...
От Мишел НикълсОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (Ройтерс) - Съветът за сигурност на
Коментари Харесай

ООН вероятно ще гласува във вторник за прекратяването на огъня в Газа, САЩ сигнализира за вето

От Мишел Никълс

ОБЕДИНЕНИ НАЦИИ (Ройтерс) - Съветът за сигурност на Организация на обединените нации евентуално ще гласоподава във вторник настояването на Алжир за 15-членният орган да изиска неотложно филантропично преустановяване на огъня във войната Израел-Хамас, споделиха дипломати, ход, който Съединените щати алармираха, че ще наложат несъгласие.

Алжир показа първична проекторезолюция преди повече от две седмици. Но посланикът на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Линда Томас-Грийнфийлд бързо сподели, че текстът може да заплаши " сензитивните договаряния ", ориентирани към ходатайство за пауза във войната.

Алжир изиска в събота съветът да гласоподава във вторник, споделиха дипломати. За да бъде призната, резолюцията на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации се нуждае от най-малко девет гласа „ за “ и без несъгласие от страна на Съединените щати, Англия, Франция, Китай или Русия.

„ Съединените щати не поддържат деяние по тази проекторезолюция.. Ако пристигна за гласоподаване във типа, в който е направен, няма да бъде признат ", сподели Томас-Грийнфийлд в изя...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР