От Министерството на здравеопазването заявиха, че хората с хронични и

...
От Министерството на здравеопазването заявиха, че хората с хронични и
Коментари Харесай

МЗ: С хронични и автоимунни заболявания може да се ваксинира...

От Министерството на здравеопазването обявиха, че хората с хронични и автоимунни болести могат да се имунизират против COVID-19 - изискването е да не са в дейна фаза на болестта сега на имунизацията, предава БНР.

Лекарите ще подписват спомагателен формуляр за пациенти със болести. Това заяви заместител здравния министър Тома Томов. Хронично болните към този момент ще могат да си слагат Коронавирус ваксина, само че под изискване:

" Възможност за отсрочване на имунизацията във времето са съществуването на остро възпалително, остро инфекциозно заболяване или друго остро положение, декомпенсиране на хронични болести, на сърце, бял дроб, бъбреци, неврологични затруднения ", разяснява Томов.

Хората с автоимунно заболяване също биха могли да се имунизират, само че и при тях изискването е болестта им да не е в напредък. В този случай би трябвало да се изчака мъртвило, след което може да се сложи ваксина, добави заместител здравният министър Александър Златанов:

" Да не подценяват положението, в което са, и това, че не могат да получат ваксина, а в противен случай, да съблюдават ограниченията оптимално, да лимитират контактите си, тъй като те са рискови ".

Ваксините може да имат противопоказания единствено за хората, които са чувствителни към някоя от съставките, разказани в листовката. Преди имунизация няма да се изследва съществуването на антитела, сподели още Тома Томов.

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР