От Министерството на външните работи са предали списък на израелските

...
От Министерството на външните работи са предали списък на израелските
Коментари Харесай

Българи от Газа: Страната ни не може да организира евакуация

От Министерството на външните работи са предали лист на израелските и египетските управляващи с български жители и техните фамилии, които желаят да изоставен Ивицата Газа. От тях се чакат позволения за установяване на филантропичен кулоар за влизане на непознати жители на територията на Египет, съобщи

Ахмед Албаша е българин с ливански генезис. Живее в България повече от 40 години. Негови другари палестинци, приключили образованието си у нас, сега се намират в Ивицата Газа. Успява да си написа с един от тях по телефона.

Картинката е жестока - една човешка месомелачка. Има ранени, убити деца и дами. Това не е човешко! ”, споделя Албаша.

По думите му сега е най-трудно за фамилиите с деца, тъй като няма вода. Страхуват се, че скоро ще плъзнат и заболявания. Затова единствената вяра за българите в Газа е филантропичен кулоар.

От Външното ни министерство потвърдиха за NOVA, че са в непрекъсната връзка с дипломатическите представителства на България в Тел Авив, Кайро и Рамала и се търсят благоприятни условия за евакуация на нашите жители от Газа.

„ Евакуацията зависи от постигането на договореност за отваряне на Граничен контролно-пропусквателен пункт „ Рафах ” за допускане на филантропична помощ от Египет и извеждане на непознатите жители и тези с двойно поданство. Към сегашния миг такава договореност не е финализирана и приведена в осъществяване ”, обясниха от Министерство на външните работи.

Министерството разполага със лист на потърсилите подпомагане за евакуация български жители и членове на техните фамилии.

„ С част от жителите, които са в Ивицата Газа, няма връзка. Няма по какъв начин България да провежда филантропичен кулоар. Това ще бъде част от общите старания за филантропични коридори първо на всички чужденци, а по-късно и на всички поданици, които са там ”, разясни министър председателят Николай Денков.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР