От миналата година е започнала операцията по залавянето на огромно

...
От миналата година е започнала операцията по залавянето на огромно
Коментари Харесай

Окръжният прокурор на Варна: Тоновете вещества за дрога са внасяни с кораби, казусът е от международно значение

От предходната година е почнала интервенцията по залавянето на голямо количество субстанции, употребявани за произвеждане на амфетамини. В нейния ход са открити три контрабандни доставки, заяви окръжният прокурор на Варна Владимир Чавдаров. Става въпрос за 16 тона материали за произвеждане на дрогата, всичките пристигнали с транспортен съд на пристанище Варна Запад.
За залавянето на веществата са работили взаимно сътрудници на ДАНС, Окръжна прокуратура – Варна, която управлява случая, чиновници на митниците и полицията. За разкриването на контрабандата, която е от интернационално значение са употребявани специфични разследващи средства и следена доставка, изясни Чавдаров, написа " Петел ".
Прокурорът акцентира, че казусът няма връзка със 6-те тона амфетаминопроизводни, хванати в резервоар във Варна в края на май.
За задържаните холандски жители той заяви, че са мъже, арестувани са в София при идването им в страната ни и ще бъдат превозени във Варна за установяване на мярката им за неотклонение.
Първото количество от доставките е 4,297 тона прекурсор PMK, второто е 7,525 тона препрекурсор APAA. При третия случай на контрабанда през българската граница количеството импортиран прекурсор от типа APAAN е било 4,400 тона.
Решаващо за откриване на причинителите и тяхната незаконната активност е било присъединяване на прокурори от Международния отдел на ВКП. Случаят е регистриран като интернационален проблем в EUROJUST –Хага, добави окръжният прокурор на Варна.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР