От Медицинска федерация КТ Подкрепа настояват за достойно заплащане на

...
От Медицинска федерация КТ Подкрепа настояват за достойно заплащане на
Коментари Харесай

Медицинска федерация КТ Подкрепа настоява за достойно заплащане на медицинските сестри

От Медицинска федерация КТ " Подкрепа " упорстват за почтено възнаграждение на експертите по здравни грижи и всички работещи в системата на опазването на здравето. Това оповестяват те в писмо до медиите по отношение на днешния митинг на медицинските служащи.

Те акцентират, че плануваните заплати в КТД в бранш " Здравеопазване " за 2019 г би трябвало да бъдат спазвани и да се откри механизъм да бъдат подкрепени в своята работа общинските и регионални лечебни заведения, както лечебните заведения благосъстоятелност на Министерство на здравеопазването.

По думите им би трябвало да се подкрепи и системата на детското и учебно опазване на здравето, с цел да се основат нужните условия за почтено възнаграждение на труда на работещите.

От здравната федерация са безапелационни, че заплатите на работещите в Регионалните здравни инспекции не дават отговор на тежкия труд, който поставят.

Според тях създалото се състояние е разследване на редовно допускани неточности в системата на опазването на здравето в продължение на доста години, като Медицинска федерация е предоставяла на няколко следващи министри на опазването на здравето свои оферти, подплътени с разработки и разбори за съответни промени.

От КТ " Подкрепа " припомнят, че още през 2018 г са стартирали акция за почтено възнаграждение на нощния труд с искане за съответни промени в нормативната уредба. Тези претенции са били импортирани и в народен съвет за тристранно съдействие.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР