От март месец хартиените билетчета във варненския градски транспорт трябва

...
От март месец хартиените билетчета във варненския градски транспорт трябва
Коментари Харесай

Хартиените билетчета във Варна изчезват от март, нужни са още 80 нови автобуса

От март месец хартиените билетчета във варненския градски превоз би трябвало да бъдат сменени от електронни. Това сподели през днешния ден кметът на Варна Иван Портних, съобщи кореспондент на Varna24.bg

" В общинският съвет следва да бъдат признати новата тарифна скица и новата транспортна скица на града. Целта е от март месец да преминем изцяло към електронни карти и билети във Варна. Ще има интервал, в който да свикнат хората с потреблението. Надявам се Общинският съвет да одобри такава нова тарифна скица, която да е потребна и за ползвателите. Опцията с прикачванията би трябвало да бъде отразена в цената на месечните карти. По в този момент настоящите нормативни уредби по ред аргументи картите, които се продават са към 500 на месец. Очевидно е, че този модел е старомоден, по тази причина ще създадем нов, който да подтиква хората да си купуват карти.

Относно цената на билета, тя няма да е такава като стойност, тъй като когато е одобрявана тази цена, заплатите и другите разноски в градския транспорт са били по-ниски и по тази причина има задължения от 2 млн.лв. в " Градски превоз ". Реалната себестойност на билета през днешния ден не е такава, само че ние ще създадем всичко допустимо да компенсираме тази разлика и повишаване на билетчето няма да има за жителите.

Когато се построи бул. " Левски " ще се преразпредели вътрешния поток в града и натоварването на избрани линии за градския превоз. Затова новата транспортна скица, която ще бъде призната, ще търпи във времето оптимизации корекции при създалите се условия. Тогава няма да е усложнен трафика. Ще действа високоскоростното трасе за рейсовете. Тогава новата  транспортна скица ще се приспособява към новите дадености на човекопотока в обществения транспорт. Община Варна за в бъдеще ще се разплаща с " Градски превоз " на километър пробег. Това ще докара до финансова непоклатимост за компанията от една страна и ще ни даде ясната картина за финансовите благоприятни условия за закупуването на нови рейсове.

Вече имаме 30 нови тролейбуса, общо 85 нови рейса, трябват още 80, с цел да се обнови напълно автопарка. Работим за намирането на благоприятни условия по линия на европейски планове и заделянето на запас от общинския бюджет, с цел да можем да възобновим автопарка. Защото от една страна това е комфорт за жителите, а въпреки това се понижават разноските за поправки и сервизна поддръжка ", сподели кметът.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР