От Малибу и Вашингтон до Лондон, имотите на един от

...
От Малибу и Вашингтон до Лондон, имотите на един от
Коментари Харесай

Как крал на арабска държава, разчитаща на помощи, натрупа имоти за $100 млн.

От Малибу и Вашингтон до Лондон, парцелите на един от упоменатите в международни водачи вършат усещане - както поради броя, по този начин и поради цената си.

Йорданският крал Абдуллах Втори е натрупал най-малко 15 парцела от идването си на власт през 1999 година Адвокатите му акцентират, че няма нищо неправилно в потреблението на офшорни компании в този развой.

Проблемът в йорданския случай е, че страната разчита на милиарди долари помощи от редица страни по света, с цел да поддържа стопанската система си. Само английските са на стойност 650 млн. лири (761 млн. евро) за пет години по данни от 2019 година

Основната част от ктивите на краля обаче са насъбрани сред 2013 и 2019 година В страната си Абдуллах води поитика на икономикии и покачва налози, с цел да се оправи с коронавирусната рецесия. През 2020 година управляващите започнаха репресивна акция, с цел да попречат на изпращането на пари в чужбина от йорданците.

Адвокати: Кралят е купил парцелите с персонални пари

Само в Калифорния крал Абдуллах Втори е похарчил 68 млн. $ за три имения на скали, като едно от тях минава през ремонт, който ще го направи два пъти по-голямо, а друго ще се снабди с нов плувен басейн. Една от къщите е със седем спални и гледа към брега на Тихия океан, в регион, където са живели Антъни Хопкинс, Джулия Робъртс, Гуинет Полтроу и Барбра Стрейзънд. И тази, както и доста други покупко-продажби от досиетата " Пандора " става през компания, записана на Британските Вирджински острови.

Само сред 2012 и 2014 година монархът си купува четири парцела в Джорджтаун, безценен регион на столицата Вашингтон, за 16 млн. $. Възможно е покупко-продажбите за 16 млн. да са свързани престолонаследника, сина му Хусейн, който по това време учи в Джорджтаунския университет.

Би Би Си, че кралят на Йордания е съумял да скрие собствеността си, тъй като е употребявал офшорни компании; основателите им са внимавали да не го разпознават, като в един от вътрешните документи е наименуван " Ти знаеш кой ".

Според представен от медията анализатор за Близкия изток новината може да има резултат в Йордания, защото е " доста, доста мъчно " за йорданците да получат даже най-обикновен дом и добра работа. " Да се хвърли в лицето на йорданците фактът, че той (крал Абдуллах Втори - бел. ред.) просто е изливал пари в чужбина от самото начало? Ще наподобява доста зле. "

Адвокати на краля изясняват, че той не е извърил нищо неправилно, защото всички парцели са купени с негови персонални средства, които той употребява и с цел да финансира проети за йорданците. Целта не е била да се " скрият " приходи и потреблението на офшорни компании е нормална процедура, не престават те.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР