От липсата на бензиностанции по маршрута при пътуване никой не

...
От липсата на бензиностанции по маршрута при пътуване никой не
Коментари Харесай

Как да стигнем до бензиностанцията, когато сме на резерва?

От неналичието на бензиностанции по маршрута при пътешестване никой не е застрахован. Когато стрелката се приближи до " алената зона ", си коства да помолите за помощ. Кой и по какъв начин може да ви я обезпечи, описваме в този момент.

Плавно шофиране

Първо, би трябвало да се откажете от внезапни маневри, бързо ускорение и закъснение, да изключите климатика, мултимедията и зарядните устройства. И тогава се обърнете към интелигентните системи на бордовия компютър: каква композиция от междинна скорост и предавка ще ви помогне да издържите възможно най-дълго с последните капки бензин?

Важно е да се разбере, че дори крайната лява позиция на стрелката на знака за равнището на горивото не постоянно значи, че въобще няма бензин (обикновено е задоволително за няколко десетки километра). За да стигнете до бензиностанцията се доверете на електрониката.

Навигация

Струва си да включите опцията за проявление на бензиностанции по маршрута и да настроите мощни звукови подкани. Понякога бензиностанциите не са ситуирани непосредствено на автомагистралите, а безусловно на няколкостотин метра от тях или входовете на бензиностанциите са невидими зад дърветата или околните движещи се камиони. И като цяло навигаторът, работещ във фонов режим, ще ви разреши да разберете авансово по кое време си коства да играете на сигурно и да заредите даже с на половина цялостен контейнер и по кое време можете да играете за време и да изберете обичаната си мрежа от бензиностанции, написа automedia.investor.bg.

Други участници в придвижването

Ако бензинът ви въпреки всичко свърши и колата не може да продължи да се движи, други водачи могат да се притекат на помощ. Според изследване 63% от интервюираните се пробват да окажат помощ всякога, когато виждат някой в ​​нужда. За да помолите безвредно за помощ, би трябвало деликатно да паркирате, да поставите знак за спешно прекъсване, да облечете светлоотразителна жилетка и по-късно да извършите знак в профил на пътя, с цел да спрете приближаващата кола.

Социалните мрежи

Телефонният номер на най-близката пътна помощ може да бъде открит както в Гугъл, по този начин и в локалните общности в обществените мрежи. Например, въведете името на най-близкото обитаемо място в полето за търсене и въведете думата " пътна помощ “. Обикновено членовете на дадена общественост са подготвени да споделят тествани контакти на налични цени.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР