От лидера на една политическа сила беше зададен въпросът как

...
От лидера на една политическа сила беше зададен въпросът как
Коментари Харесай

Гинка пред депутатите: С Бойко Борисов се запознах тази...

От водача на една политическа мощ беше заложен въпросът по какъв начин може Гинка от Пазарджик на 43 години да си купи ЧЕЗ? Мога ли и аз да върна въпрос в същия жанр? А по какъв начин може млада дама, от село Крушовица, на 28 години, да си купи Техноимпекс? по този начин собственичката на " Инерком " отговори на Корнелия Нинова.

Гинка Върбакова дойде в Народното събрание към 14:00 часа през днешния ден. Тя пристигна, с цел да беседва с комисиите, написа 24часа.

Предварително желая да кажа, че всеки един от кандитите в тази процедура има подписан контракт за конфиденциалност с извънредно рестриктивни и строги клаузи, които не разрешават оповестението и коментирането на елементи, свързани със договорката, съобщи Гинка. Ако попитате различен участник в същата процедура каква е структурата на финансиране на неговата оферта, той няма да ви отговори. Никой от претендентите няма да наруши контракта си за конфиденциалност. Информация за механизма на финансиране на договорката, за банковите институции, ангажирани в нея, може да бъде предоставяна само когато законите изискват това. Неизпълнение на контракт за конфиденциалност при договорка от сходен мащаб може да провокира преустановяване на контракта за продажба и отправянето на искания за вреди към нас. Изискването за конфиденциалност на договорката е одобрена, международна бизнеспрактика във всички огромни интернационалните покупко-продажби, каквато е и тази договорка.

Участието ни в договарянията за закупуване на сдруженията, притежавани от ЧЕЗ а.с. в България, стартира преди повече от година. Цялата процедура по договорката и всички договаряния се водеха в Чехия, според чешкото законодателство, а договорът за покупко-продажба се подписа по британското право. Всички диалози са водени в централата на ЧЕЗ в Прага, не по министерствата и политическите кабинети в София.

Не сме търсили диалози и контакти с нито един български политик, с нито един представител на българското държавно управление!

Едва тази заран се срещнах с Министър Председателя господин Бойко Борисов.

Във връзка с извършените диалози с господин Борисов и вследствие на разразилата се полемика сме съгласни да включим страната в договорката по този начин, че тя да има надзор върху електроразпределителното сдружение за вбъдеще.

В нашия контракт за покупко-продажба е поета дълготрайна възбрана за смяна на собствеността и затова ще стартираме диалози с продавачите по отношение на опцията да включим страната в договорката., заяви тя.

Подробности четете тук

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР