От КЗК твърдят, че следят и проучват всички данни и

...
От КЗК твърдят, че следят и проучват всички данни и
Коментари Харесай

От КЗК твърдят, че следят пазара на твърди горива frognews.bg

От Комисия за защита на конкуренцията настояват, че наблюдават и изследват всички данни и фактори, свързани с следения растеж в цените на твърдите горива от две години насам.

Оттам разясняват, че изследването на цените за интервала 2020 и 2021 година е почнало след получен сигнал в края на предходната година със подозрения за изкуствено основаване на недостиг и повишаване на цените на пелети за отопление през предходната есен.

Установено е обаче, че повишаването е вследствие на нараснало търсене, понижено предложение и увеличени разноски.

Пелетите и дървата за огрев са сезонни артикули, чието търсене се дефинира от потреблението и нараства с наближаването на отоплителния сезон, споделят от Комисия за защита на конкуренцията, и изясняват обстановката с пазарните процеси. И още, Комисия за защита на конкуренцията още веднъж припомня, че няма пълномощия за ценово контролиране, нито подготвеност да проверява далавера и отбрана на потребителите.

Омбудсманът Диана Ковачева, която изиска инспекция на пазара в бранша, се базира на данни на статистиката, съгласно които за една година има 70% нарастване на цените на твърдите горива.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР