от кулинарния блог Tony's Happy Kitchen ни представи две свои

...
от кулинарния блог Tony's Happy Kitchen ни представи две свои
Коментари Харесай

Леща с тиквички и кус кус

от кулинарния блог Tony's Happy Kitchen ни показа две свои авторски предписания, които за пръв път разгласява на страниците на Hera.bg:

Ще ви показва и едно извънредно уравновесено на протеини и въглехидрати ядене, обичано на моето семейство, което за пръв път обявявам особено за читателите на Hera.bg

Кус - Кус с леща и тиквички

La tempestina е макаронено произведение, което в България назоваваме кус- кус, само че неговите зърна са по-големи от тези на истинския. Зърнените храни се съчетават отлично със зеленчуците и с бобовите растения. Поради тази причина взех решение да употребявам леща и тиквички. Това ядене е към този момент измежду обичаните на децата ми, уповавам се и измежду вашите!

за 4 индивида:

200 грама паста вид кус - кус
200 грама суха леща
1 тиквичка
1/2 глава лук
1 морков
щипка сминдух
щипка джоджен
щипка черен пипер
1 скилидка чесън (по желание)
3 супени лъжици зехтин екстра върджин
пресен розмарин
щипка сол


Приготовление:

Оставете лещата да кисне в продължение на осем часа. След това я сложете в тенджера и я покрийте с гореща вода, два пъти размера й. Добавете моркова и лука цели, джоджена и скилидката чесън, с цел да се ароматизира лещата. Гответе до готово и до момента в който водата се всмуква. Това нормално лишава към 30-40 минути.

Измийте и нарежете на ситно тиквичките и ги задушете в тиган с 50 мл бульон или вода и една чаена лъжичка ситно нарязан розмарин (по желание). През това време кипнете тенджера с вода, с цел да сварите макароните.

Когато водата заври, прибавете кус куса. Времето му за готвене е към 6 минути. Зърната би трябвало да са ал денте (да не са разварени), само че не и твърди вътре.

Когато кус - кусyt е съвсем подготвен, проверете дали е подготвена лещата и я смесете с тиквичките. Добавете подправките- сминдуха, черния пипер и щипка сол (по желание). Разбъркайте за малко в тигана.

Отцедете кус куса от водата и го върнете в тенджерата, като прибавете и сместа от тигана. Смесете всичко с дървена лъжица и подправете с три супени лъжици зехтин. Сервирайте кус куса с леща и тиквички топъл, като първо или главно ястие.



Ястието е уместно за зареждане след година, година и половина, зависи от старта на зареждането и от това, дали сте въвели бобовите и глутена.
Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР