От коалицията обявиха за противоконституционно това, че техните номинирани министри

...
От коалицията обявиха за противоконституционно това, че техните номинирани министри
Коментари Харесай

Проф. Близнашки пред Dir.bg: Радев не може да оттегля указ, няма такава процедура, НС трябва да гласува

От обединението оповестиха за противоконституционно това, че техните номинирани министри в проектокабинета на ГЕРБ-СДС не са дали единодушието си и не желаят да бъдат гласувани в този състав на Министерски съвет.

" Това са дейности, които не подлежат на преразглеждане, не подлежат на отдръпване. Вече е късно президентът да прави каквото и да е. Процедурата не може да спре, тя продължава напред с гласоподаване на проектокабинета в Народното събрание ", изясни конституционалистът. 

" Важна е волята на претендента за министър-председател, в тази ситуация това е Мария Габриел. Тя е внесла листата на министрите от бъдещото държавно управление и президентът е длъжен да внесе декрет с предложение в Народно събрание ", акцентира професорът, който беше и длъжностен министър председател. 

Изходът за нежелаещите да стават министри е тяхната политическа мощ да не го поддържа в пленарната зала, изясни още Георги Близнашки. " Това, което им остава на тях, е да гласоподават " срещу ", нищо повече. Това е развръзката ", безапелационен е специалистът.

Според него не е противоконституционно номинираните, които не са дали единодушие, да бъдат препоръчани в състав на проектокабинет. Те могат да се отдръпват и да гласоподават " срещу ", предлага единствения излаз конституционалистът.

Ако се отдръпват и кажат, че не поддържат оферти състав, всичко завършва и отиваме на избори, изясни още проф. Георги Близнашки.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР