От КНСБ разпространиха позиция, с която заявяват, че не подкрепят

...
От КНСБ разпространиха позиция, с която заявяват, че не подкрепят
Коментари Харесай

КНСБ не подкрепя промените в Закона за социално подпомагане

От КНСБ разпространиха позиция, с която декларират, че не поддържат законопроекта за изменение и допълнение на Закона за обществено подкрепяне, разискван на вчерашното съвещание на НСТС.

" Конфедерацията постоянно е смятала, че обвързването на държавната поддръжка за фамилиите с деца и наличието им в просветителната система е обосновано, належащо и следва да се ползва и развива и в бъдеще. В този смисъл поддържаме философията на законопроекта, който цели да върне от ден на ден деца в българското учебно заведение. В същото време обаче КНСБ държи в закона да бъде написано ясно и изрично, че в случаите на преустановяване на помощите, получавани от родителите, децата няма да бъдат лишавани от права, а ще продължат да ги употребяват, само че посредством учебното заведение, в което са записани и следва да посещават.

КНСБ показва убеденост, че при окончателното формулиране на нормативните текстове преди второ четене в Народното събрание, този въпрос ще откри ясно, транспарантно и изрично позволение “, се показва още в позицията.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР