От ключово значение е и как ще изглежда Европа след

...
От ключово значение е и как ще изглежда Европа след
Коментари Харесай

Румен Радев: България ще продължи да подкрепя търсенето на устойчиво решение на конфликта в Украйна

От основно значение е и по какъв начин ще наподобява Европа след края на военните дейности, съобщи Румен Радев на срещата на върха на страните от формата Б9

" Нуждаем се освен от всеобхватна тактика по какъв начин да бъде спряна войната на Русия против Украйна, само че и по какъв начин да бъде извоюван мирът по-късно. Фокусът следва да е върху постигането на разумен баланс сред военни, стопански и дипломатически принадлежности ". Това съобщи президентът Румен Радев по време на присъединяване си в срещата на върха на страните от формата Б9, която се организира през днешния ден във Варшава, оповестиха от прессекретариата на президента, съобщи Българска телеграфна агенция.

Във формата за политически разговор, който сплотява страните членки на НАТО България, Естония, Латвия, Литва, Румъния, Словакия, Унгария, Чехия и Полша, тази година участваха президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и генералният секретар на НАТОЙенс Столтенберг.

Държавният глава акцентира, че " продължаващата война на Русия против Украйна усилва опасността за мира, сигурността и стабилността освен на нашия район, а и на цяла Европа. Конфликтът слага на тестване към този момент над година обществените и икономическите системи на европейските страни и постанова търсенето на нови сигурни направления за доставки на енергийни и други запаси за справяне с рецесията. От основно значение е и по какъв начин ще наподобява Европа след края на военните дейности, в това число и новата архитектурата за сигурност, която ще въздейства върху нашето бъдеще ".

" Чл. 5 от Северноатлантическия контракт подсигурява сигурността на страните членки на НАТО, само че влошената среда за сигурност изисква и действителни дейности за подсилване на националния защитителен потенциал на обособените страни, който да способства за общата сигурност ", акцентира още Румен Радев. Държавният глава уточни също по този начин, че България оказва в границите на своите благоприятни условия поддръжка за Украйна и ще продължи да поддържа интернационалните старания в търсенето на стабилно решение на спора в Украйна.
Източник: dunavmost.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР