От кал да си, Иван да си, е казал мъдрият

...
От кал да си, Иван да си, е казал мъдрият
Коментари Харесай

Ивановден е! Тотев стяга багажа за Хисаря, Вичков вдига назд...

От тиня да си, Иван да си, е споделил мъдрият ни народ. Популярното име носят 174 хиляди българи, което му отрежда второто място у нас. То отстъпва шампионата единствено пред Георги, както се споделят 178 000 нашенци, сочи статистиката. С името Иванка пък се гордеят над 68 хиляди дами, което ги подрежда на втора позиция, след Мариите (124 700). Важното е обаче, че на днешния Ивановден всички именици ще честват крепко. И естествено, ще черпят наред.    

 

В приятелския и фамилен кръг ще отпразнува имения си ден някогашният кмет на Пловдив и ексдепутат Иван Тотев, който оглавява градската конструкция на ГЕРБ. „ Искам да се съберем с районните кметове, да вземем за пример с Иван Стоянов, Стоян Алексиев, Жоро Стаменов и с сътрудниците от партийната организация. Ако решим, можем да отидем за една вечер със фамилиите си някъде, да вземем за пример в Хисаря, в едноименния хотел на Димитър Георгиев ”, описа за „ Марица ” Тотев.

За себе си, фамилията и приятелите той пожелава здраве и добавя: „ И сполучлива предизборна година. Да изберем най-хубавия претендент за кмет и да спечелим ”.

Кметът на регион „ Източен ” Иван Стоянов споделя, че обожава да прекарва свободното си време и празниците със своята брачна половинка и щерка си Лияна, която тази година е абитуриентка и се готви да кандидатства право. На бюрото си е поставил чашата, подарена от двете му любимки, украсена със фотографията с дамата и щерката в испанския град Малага и шеговит надпис:

„ Иван, роден за занимания и заставен да работи ”.

Районният кмет споделя, че е кръстен на своите дядовци. И двамата се казвали Иван и са били железничари, а майка му Лилия Стоянова била детска учителка. Именикът пожелава на всички здраве, а на себе си - и успокоение. Признава, че в един часа през нощта през вчерашния ден е бил на мястото на ВиК повреда в „ Скобелева майка ”, преди него е отишъл и кметът на „ Тракия ” Костадин Димитров.



Иван Вичков се стяга да чества в ресторант

Общинският консултант и притежател на хипермаркет „ Рила ” Иван Вичков пък ще подвига наздравица със фамилията си в ресторанта, в който в четвъртък са отпразнували юбилея на брачната половинка му Антоанета Желязкова. Името, което Вичков е наследил от дядо си, носят и двамата му внуци. Надявам се Ивановците ​- единият на 28 години, другият на 14, също да честват с нас, пожелава си съветникът. На празника той чака и другите двама внуци -Теодора и Александър. Надявам се всички да сме здрави, споделя Иван Вичков.



Ивана Папазова

Още двама негови сътрудници в Общинския съвет -

актрисата Ивана Папазова и доктор Иван Црънчев,

ще одобряват поздравления през днешния ден за имен ден. Ивана Папазова показа, че ще означи този ден с другари и ​дружката си Ваня Трингова в едно от заведенията в Пловдив. На имения си ден няма да е на сцената, както се е случвало няколко пъти до момента в богатата й професионална кариера. А на 10 януари Ивана Папазова играе в " Укротяване на опърничавата " на Шекспир в обичания си Драматичен спектакъл в Пловдив. И през новата година за Папазова продължава интензивният сезон, като на 13-и тя играе във " Вампир ". Актрисата пожелава здраве и сполучлива година на всички. 



Д-р Иван Црънчев

Д-р Иван Црънчев пък ще каже " Наздраве " в фамилен кръг с околните си хора. Както постоянно, ще чествам имения си ден без доста звук, сподели общинският консултант.  

 

 

 

 

 
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР