От известно време насам усилено се говори, че Skoda подготвят

...
От известно време насам усилено се говори, че Skoda подготвят
Коментари Харесай

Електрическото бъдеще на Skoda. Името Felicia отново възкръсва

От известно време насам интензивно се приказва, че Skoda приготвят своето електрическо бъдеще, като проектите са то да настъпи с няколко напълно електрически модела при започване на идващото десетилетие. Чешкият производител ще тръгне в тази посока още през 2019-та, като представиplug-in хибридна версия на настоящата генерация на Superb.

Само година по-късно се чака да бъде показана серийна версия наVision E Concept, която ще бъде третия модел на Volkswagen Group основан на специфичната MEB платформа след VW I.D. и Audi EV. Интересното е, че на Skoda ще бъде даден съвсем същия приоритет като на техните приятелски немски компании.

 Снимка 308056
Източник:

Скоро по-късно компанията ще пусне артикул, който евентуално ще бъде най-скъпия им модел за всички времена - купе-SUV, който ще бъде позициониран сред Karoq и Kodiaq като размери. Благодарение на интелигентната MEB модулна архитектура, автомобилът ще предлага задоволително интериорно пространство за пет пасажера, до момента в който високоефективния електрически мотор ще дава мощ от най-малко 300 конски сили. Твърди се, че цената ще е към 80 000 лева и се спекулациите допускат Amiq, Eliaq и Anuq като вероятни " табелки " за напълно електрическия купе-SUV.

В другия завършек на гамата от EV артикули, Skoda ще показват и бюджетен електрически хеч, евентуално възкресяващ именито за марката название - Felicia. Под това име чешката марка произвеждаше състезателен модел от 1959 до 1964 година и го възроди за стилен модел от 1994 до 2001 година.

 Снимка 308054
Източник:

Практически този автомобил ще бъде разновидността на Skoda на VW I.D. -приблизително със същите размери като настоящия Rapid Spaceback, малко по-малък от Octavia. Според слуховете, електрическия хечбек ще коства почти колкото съпоставимо оборудван VW Golf или към 55 000 лева

Електрическата палитра на компанията ще бъде разширена с два спомагателни модела до 2025 - още един кросоувър и напълно електрическо купе. Интересното е, че последното се спекулира да бъде нравствен правоприемник на класичесата 110R, само че задвижвано от електричество.

Всички към този момент сме наясно, че бъдещето е електрическо, само че несъмнено нещата към този момент стартират да звучат действителни и става все по-интересно, поради кой и по какъв начин се включва последователно в играта. Поне за в този момент не наподобява толкоз скучно колкото чакахме...

Източник: ТopGgear.bg
Източник: money.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР