От изключително значение е българските граждани да знаят дали публичните

...
От изключително значение е българските граждани да знаят дали публичните
Коментари Харесай

Стефан Янев очаква още разкрития по случая с АМ „Хемус“


От извънредно значение е българските жители да знаят дали обществените средства се изразходват по транспарантен и уместен метод, съобщи премиерътСтефан Янев във връзка последните разкрития към стрежа на Автомагистрала „ Хемус”.

В момента, след направените спомагателни проверяващи дейности, се изнасят нови обстоятелства за случилото се, тъй че този скандал допускам ще има в допълнение развиване, когато станат известни още обстоятелства, сподели още Янев и изрази очакване прокуратурата да работи съгласно закона, каквото е нейното обвързване.

Министър-председателят напомни, че към този момент „ неведнъж е казвано, че в активността по построяването на „ Хемус “ и в цялата активност на държавното дружество „ Автомагистрали “ има съществени терзания “. Премиерът уточни, че се касае за големи суми, които са преведени на строителни компании и от които суми не е ясно тъкмо какво произтича и защо се употребяват сега. Същевременно, на фона на предплатено платените суми, липсват други средства, с които да се извърши настояща работа, посочи още той, представен от Нова тв.

Янев разяснява и тематиката към оставката на основния прокурор и кой може да я изиска. Той напомни, че въпросътсе слага от много време. Важно е какво желае обществото. Има чувство за липса на правдивост. Тази липса на правдивост би трябвало да бъде обезщетена с избрани дейности – всичко това, което ние назоваваме промяна в правосъдната власт, акцентира министър председателят. Според него е въпрос на необятен спор и на консенсус в Народното събрание каква тъкмо ще бъде тази промяна.

Премиерът разяснява и идния избор. По думите му Министерство на вътрешните работи има за задача да организира акции и интервенции, които да лимитират пазаруването на гласове.

Наред с това моят апел постоянно е бил хората да гласоподават интензивно, защото високото присъединяване на жителите в изборите лишава електоралната тежест на това събитие, съобщи Янев. Той изрази очакване дейностите на Вътрешното министерство да дадат резултат в битката против пазаруването на гласове.

Това събитие заплашва нашето чувство, че най-висшето ни право - опцията ни да влияем директно на властта, е посредством нашия избор. Когато ние не сме уверени, че нашият глас е значим, това води до демотивиране на хората да гласоподават, посочи той.

Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР