От изключителна важност за разплитането на най-тежката железопътна катастрофа в

...
От изключителна важност за разплитането на най-тежката железопътна катастрофа в
Коментари Харесай

Черните кутии на двата катастрофирали влака в Гърция са ключът в разследването

От изключителна значимост за разплитането на най-тежката железопътна злополука в историята на Гърция, лишила живота на минимум 57 души, са " черните кутии " на двата влака, съдържащи тахографа и евентуално другите диалози, които са се водили сред машиниста и ръководителя на придвижването на гарата в Лариса. Това съобщи пред публичната телевизия ЕРТ Христос Главопулос, машинен електроинженер и правосъден специалист.

Според него обаче казусът е, че заради високите температури след гърмежа " черните кутии " евентуално са били унищожени, съобщи БНР.

Относно въпросите към детонацията, гръцкият правосъден специалист изясни, че евентуално са се запалили маслата, регулиращи спирачната система на влаковете. Съгласно информацията на ЕРТ, става дума за общо пет тона масло.

Според следствията на управляващите товарният трен е превозвал ламарина, плодове и зърно, а не запалими материали.

В известие на частния транспортьор Hellenic Train се отбелязва, че в пътническия трен не е имало газови бутилки. По отношение на броя на пасажерите Hellenic Train отбелязва, че описът, предаден на управляващите, включва единствено имената на пасажерите, които са закупили онлайн билет.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР