От Искра.бг получихме информация, че за зам.-областен управител на Бургас

...
От Искра.бг получихме информация, че за зам.-областен управител на Бургас
Коментари Харесай

„Продадоха ли“ „Да, България“ квотата си за зам.-областен в Бургас на олигарсите?

От Искра.бг получихме информация, че за зам.-областен шеф на Бургас е номиниран – Павлин Иванов . Той е някогашен представител на Конфедерацията на работодателите и индустриалците в България /КРИБ/ за Бургас през 2018 година и е бил в Районната изборна комисия-Бургас от квотата на „ ИТН “ /ИТН/.

По този мотив потърсихме Павлин Иванов , който сподели пред Искра.бг :

„ Още ми е рано да давам изказвания. Нека да изчакаме и да забележим номинацията дали е действителна и тогава ще приказвам в елементи. “

Предложението за тази номинация идва от Димитър Найденов от „ Да, България “ , който също е и сегашен народен представител от „ Продължаваме промяната-Демократична България “ /ПП-ДБ/. Той разяснява предлагането за зам.-областен на Бургас по този начин:

„ Скоро ще бъде оповестена кандидатурата на Павлин Иванов. Аз го познавам от доста години, може би над 15, и проследявам кариерата му на правист. Достатъчно стабилен и виновен човек. Аз се водих от тезата, че нашият представител за зам.-областен шеф би трябвало да бъде правист, тъй като както знаете сега и регионалният, и другият зам.-областен, не са адвокати. Кандидатурата му беше разисквана от нашите групови органи и беше призната, като задоволително авторитетна. Тази кандидатура не разделя и не е противоречива. За хората не би трябвало да се съди по техни политически желания от предишното. Слави Трифонов изглеждаше в очите на доста хора като алтернативата, до момента в който не се разбра, че той е играл двойна игра. Много хора се бяха увлекли, че Слави Трифонов е притежател на прогресивните хрумвания и демократичните полезностите, само че се разочароваха. Ние сме отворени за съществени хора, които желаят да дават някакъв принос. “

„ Задачите на Павлин Иванов ще бъдат разпределяни от регионалния шеф. Когато един човек е квалифициран и има компетентността на правист, той ще може да поеме всичките задания, които му бъдат залагани. Когато коментирахме неговата кандидатура, един от причините беше, че залагаме на неполитически претендент, т.е. не наш член и изтъкнат наш партиен функционер. По този метод ние демонстрираме професионализъм и отговорност, а не просто партийно предопределение. Вие обърнахте внимание, че той не е член на нашата партия, а му е била поверявана отговорност и от други политически обединения. Ние даваме образец по какъв начин би трябвало да се търсят хора – съгласно качествата. Като пристигна на власт някоя партия, декларира, че ще прави чистки и ще маха хора на другите партии, с цел да поставят свои. Ето, ние даваме положителния образец, че ние не използваме властта по този метод, а даваме поръчка властта да е в интерес на публичния интерес и да се търсят годни хора за съответната позиция, без значение партийната им багра “ , уточни Найденов.

При въпрос на Искра.бг : „ Как се предлага човек, работил в КРИБ, свързван с Димитър Караненов и Кирил Домусчиев? “ Димитър Найденов отговори :

„ Аз съм един от огромните радетели на това да се поправят грешките, допускани от държавната администрация във връзка с пристанището на Домусчиев. Щом мен не ме тормози това предлагането за зам.-областен и хората не би трябвало. “

При протичащото се обаче сега в страната, където стоят власт, порции, сделки в стаички и така нататък, пораждат няколко въпроса:

– Морално ли е да се предлага претендент за зам.-областен шеф, който е такава противоречива кандидатура?
– По този метод политическа партия „ Да, България “ поддържа ли статуквото и ще се обслужват ли ползи на Димитър Караненов и на Кирил Домусчиев или кандидатурата е била направена чисто професионално?
– „ Продават ли “ „ Да, България “ квотата си за зам.-областен шеф на Бургас на олигарсите и желаят ли да има продължение на статуквото?

Едно такова предложение е противоречиво. То може да има причина за разлюляване на обединението ПП-ДБ, даже и за нейното преустановяване, т.е. с едно такова предопределение може да падне цялото държавно управление поради кандидатурата на „ Да, България “.

Българският народ чака национално водачество, което да ги преведе през създалите се рецесии през последните години. Вместо това хората получават кавги, подмолни игри, корупция и обслужване на персонални ползи . Крайно време е България да бъде ръководена от почтени и виновни хора.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР