От Интергрупата на Европейския парламент за хуманно отношение и опазване

...
От Интергрупата на Европейския парламент за хуманно отношение и опазване
Коментари Харесай

От европейската комисия за хуманно отношение към животните към ЕП с препоръки за ограничаване стреса за животните в зоопарка на Варна

От Интергрупата на Европейския парламент за хуманно отношение и запазване на животните изпратиха позиция, в отговор на сигнал от варненката Даниела Димова, която сезира институцията по отношение на напрежението, на който са подложени животните във варненския зоокът поради високите равнища на звук.

Притесненията на Даниела Димова показа и ветиринарният доктор в зоопарк Варна. 

Публикуваме отговора от Екологичен потенциал, споделен с Varna24.bg , без редакторска интервенция:

" Уважаеми министър Карамфилова – Благова,

Уважаеми регионален шеф Смърков,

Уважаеми кмете Портних,

Уважаеми господин Себайтин,

От името на Интергрупата на Европейския парламент за хуманно отношение запазване на животните се обръщам към Вас във връзка на притеснителната обстановка със Зоологическата градина в Морски парк Варна.

Многократно сме били осведомени, че 400 -те животни, които се отглеждат в Зоологическата градина все още са непрекъснато изложени на извънредно високи равнища на звук от оживения развлекателен регион на Морския парк, който целогодишно притегля огромен брой гости.

От 2007 година варненския зоопарк извършва и избавителни функционалности като с поддръжката на Регионална инспекция за опазване на околната среда доста предпазени типове птици бяха избавени, лекувани и върнати назад в природата.

Зоологическата градина обаче все по – мъчно се бори с обезпечаването на тиха и необезпокоявана среда за своите животни.

Причина за това, съгласно доста загрижени жители, е бързо изменящата се среда, пренаселеността, неналичието на обществена угриженост и непрекъснатото шумово замърсяване.

Всичко това води до явни проблеми за хуманното отношение към животните и невъзможността Зоологическата градина да извършва главната си функционалност – да обезпечава спокойно, необезпокоявано и предпазено развъждане на своите типове.

Ето за какво, ние, членовете на Европейския парламент и Интергрупата за филантропично отношение и запазване на животните, ви призоваваме като представители на виновните институции да стартирате допустимо най-скоро подобаващи начинания за обезпечаване на по-адекватна среда за животните, в идеалния случай посредством по-добра отбрана, която да ги защищити от непрекъснатия звук.

В кратковременен проект могат да бъдат осъществяване три първи стъпки:

Въвеждане на ограничавания на скоростта на придвижване в региона към Зоопарка.

Ограничаване на шума от околните клубове и развлекателни уреди след 22 часа.

Зона без транспортни средства в непосредствена непосредственост до Зоологическата градина

Силно се надяваме в най-скоро време способените институции да вземат нужните решения и ограничения за възстановяване на положението на животните ", като писмото е подписано от евродепутата Тили Мец, ръководител на групата за хуманно отношение към животните на Екологичен потенциал.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР