От Института за пътна безопасност сигнализират, че е постъпила информация

...
От Института за пътна безопасност сигнализират, че е постъпила информация
Коментари Харесай

От пътна безопасност сигнализират Рашков за неправилни плащания по АМ Хемус

От Института за пътна сигурност алармират, че е постъпила информация за осъществени заплащания (инхаус) от " Автомагистрали " ЕАД към голям брой строителни компании във връзка със градежа на автомагистрала " Хемус ". Плащанията са на стойност 37 596 150 лева и са осъществени в последните работни дни на 2021 година

Плащането е осъществено законно по незаконни/нищожни контракти, съгласно министър Караджов. Експерти на ИПБ неведнъж са установили злепоставен и неефикасен надзор от страна на Дирекция " Анализ на риска и действен надзор " в Агенция " Пътна инфраструктура ", която е профилирана организация към министъра на районното развиване и благоустройство . При обзор на справката за осъществени действия се установи, че справката е официална и липсват Докладите за осъществен надзор от страна на възложителя . Обясненията на министър Караджов в общественото пространство са спорни и също провокират повече въпроси в сравнение с отговори.

От института питат дали е физическа налична механизацията, за която са изплатени десетки милиона лв.. Те желаят да знаят дали са регистрирани строителните материали. Оказван ли е напън върху управлението на " Автомагистрали " ЕАД за изплащането на горепосочената сума, питат още те.
 Уволнената от
Уволнената от " Автомагистрали " шефка: Не съм феята на инхауса

Питайте Нанков, Беличев и хора от Има Такъв Народ

Припомняме, че точно градежа на Автомагистрала " Хемус " провокира сред служебните държавни управления и. Според извадените документи от служебния районен министър Виолета Комитова автомагистралата действително не се е строила, като се изключи 4-ти и 5-ти лот, защото за останалите лотове няма нужната строителна документи, а за обособени сектори не са стартирали даже и отчуждителните процедури. Едновременно с това за редица действия са изплащани милиони предплатено, а като фрапантен образец за това се дава контракт с на сектор, чието строителство не е почнало.

Част от само че към този момент не се знае да има придвижване по тях.

Едновременно с това ГДНП разкри една от схемите и даже и, които по думите на вътрешния министър Бойко Рашков са изнасяни в сакове и чували от банки. Задържането му и по-точно неговите свидетелски показания обаче доведоха до за това има ли или няма напън и предпочитание за.

Строителството на Автомагистрала " Хемус " бе, по думите на експремиера Борисов, една от главните цели на ГЕРБ, а персонално министър председателят е заявявал, че, стартирана по времето на Тодор Живков - 1984
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР