От Има такъв народ“ пак влязоха в конфликт с коалиционните

...
От Има такъв народ“ пак влязоха в конфликт с коалиционните
Коментари Харесай

Напрежение в коалицията: Тошко Йорданов се озъби на партньорите

От „ ИТН “ отново влязоха в спор с съдружните си сътрудници. Повод още веднъж стана проекторешението за разплащане на Агенция „ Пътна инфраструктура “ по противоречиви контракти за поправки.

По време на пленарния спор през днешния ден злощастният претендент за шеф на Българска народна банка и ръководител на бюджетната комисия Любомир Каримански от Има Такъв Народ направи предложение за ремонти, което обаче докара до нов ужас.

Затова ръководителят на парламентарната група на ИТН Тошко Йорданов реагира: „ Предложението, което направи нашият народен представител и ръководител на Бюджетна комисия Любомир Каримански, е безусловно тъкмо и правилно. Съжалявам, че г-н Ананиев (от „ Продължаваме промяната “), който управлява Комисията по районно развиване, не знае, че в бюджета няма планувани пари за това и ще би трябвало Министерството да ги взима от личния си бюджет и след това ние би трябвало да актуализираме бюджета, с цел да ги възстановим. Това би трябвало да е пределно ясно още в този момент – че ние ще би трябвало да създадем това, другояче това Министерство ще започва, в случай че това мине, с близо половин милиард минус авансово. Също така забелязах радостния безпорядък, който настъпи измежду съдружните ни сътрудници, откакто той разгласи това предложение. И в този момент ние „ ИТН “ сме в забавна обстановка и аз ще се обърна към депутатите на „ ИТН “: сътрудници, предлагането на господин Каримански е безусловно тъкмо, правилно, вярно и заслужено. Това е истината. От друга страна, познавайки манталитета на съдружните ни сътрудници, изцяло е допустимо по-късно те да гласоподават срещу цялото решение и ние още веднъж да блокираме този проблем. Затова ви предлагам, макар справедливостта и истината, вие и ние дружно с вас да гласуваме срещу предлагането на господин Каримански, за да постъпим съдружно, правилно – жалко, само че съдружно. Защото казусът е огромен и визира прекомерно огромна група хора.

И желая да стане ясно, че откакто това, живот и здраве, мине по метода, по който е препоръчано, отговорността за всевъзможни забавяния, мотания, проблеми, неплащания, защото тези неща ще дойдат тук в Народното събрание, всички, които са наранени, да отиват при Кирил Петков, при Асен Василев и при Политическа партия, Демократична България и Българска социалистическа партия. Така че, сътрудници, предлагам ви да гласуваме като съдружни тъпи сътрудници! “

Любомир Каримански по-късно изясни, че отдръпва предложенията си, с цел да улесни сътрудниците си.

Йордан Цонев от ДПС пък се обърна към парламентарния началник на Има Такъв Народ: „ Г-н Йорданов, не знам дали е жалко, само че при всички случаи е противоконституционно, противобюджетно, което значи незаконно и в случай че е съответстващо на жалко, значи е жалко. Миналия път обяснихме, че пълномощия на изпълнителната власт не могат да бъдат прехвърляни на законодателната даже с решение на Народното събрание. Защото това нарушава салдото на управляващите, а това има право да го направи единствено Велико Народно заседание. “

Освен това не господин Каримански, а първи проф. Петър Чобанов (депутат от ДПС) обяснил, че не може средствата да са за сметка на бюджета на Министерството на районното развиване, а трябвало да се заплати от централния бюджет.

Според Цонев съгласно Закона за обществените финанси не може с пари от бюджета за тази година да се заплащат отговорности, зародили предходната.

Тошко Йорданов се съгласи: „ Вярно е, противоконституционно е това, което ще създадем. “

„ Затова споделих, че предлагам на колегите да бъдем съдружно правилни и тъпи в тази обстановка “, добави той.

Има Такъв Народ обаче държали да има обособена комисия в Народното събрание, която да управлява всички разноски по министерствата, а освен тези на АПИ.

„ Някои от вас си разрешават да вършат подмятания, че все пак по-късно щяло да има някакви далавери, намеквайки за Министерство на районното развиване. Добре. Ние ще бъдем съдружно правилни и тъпи! Но като ще е по този начин, дано да има парламентарна комисия, която да подсигурява, че всички други заплащания ще бъдат почтени. Защото 600 милиона против 13 милиарда в министерството на Лорер – аз може да съм тъп, но не чак до такава степен “, приключи отново нападателно Тошко Йорданов, написа " Флагман ".
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР