От гражданското движение БОЕЦ внесоха жалба до парламентарната комисия по

...
От гражданското движение БОЕЦ внесоха жалба до парламентарната комисия по
Коментари Харесай

БОЕЦ внесе жалба срещу Волгин в НС за хибридна и прокремълска пропаганда в ефира на БНР

От гражданското придвижване " БОЕЦ " внесоха тъжба до парламентарната комисия по просвета и медии за " хибридната, прокремълска агитация от ефира на БНР от служителя Петър Волгин. 

разполага с копие на жалбата - " БОЕЦ " упрекват " Волгин, че тиражира в народен ефир откровени неистини, съветски опорки и тези, които обслужват и пазят ползите на Путин " против ползите на България. 

" В продължение на повече от една година след началото на войната в Украйна сме очевидци на постоянните нарушавания на господин Волгин на Закона за радиото и малкия екран, на Правилника и на Етичния кодекс на БНР и за внушения, подлежащи на глоба от Наказателен кодекс (НК), като в мненията си погазва правилата на обективната информация ", написа в жалбата на придвижването. 

Според " БОЕЦ " по този начин БНР се трансформира в " хибридно оръжие " против българите, на които им се дават подстрекателство и неистини, показани като " друга позиция ". 

От придвижването приканват членовете на парламентарната комисията по просвета и медии да изискат чуване на шефа на Националното радио Милен Митев, на самия Волгин, както и на Съвет за електронни медии с искане " съветската агитация в ефира на БНР " да бъде прекъсната. 

От сдружението пишат още, че ще сезират и съответните способени органи за нарушавания на Наказателен кодекс. 

Ето по какъв начин Петър Волгин реагира в обява на профила си в обществените мрежи: 

" Научих, че Гошето Боеца пуснало " сигнал " против мен до Народното събрание. Прочетох тази творба и съм мощно отчаян. Кратичко, постничко, никакъв обсег на мисълта, никакво въображение, единствено от дълго време втръснали на всички русофобски щампи, които даже и лицата Инджев и Лозанов към този момент не употребяват.

Ако някой от вас има връзка с Гошето, апелирам, да му съобщи следното. Гоше, идващия път, когато решиш да пишеш донос против мен, първо се допитай до корифеите в тази род, а точно " Демократична България ". Техни депутати още при започване на февруари пратиха сходен " сигнал " във връзка моята работа. И техният е доста по-добър от твоя - операциите и откровените неистини там са в действителност грандиозни. Напълно професионално написан донос. Докато твоето е едно такова, никакво. Така че, Гоше, учи се от майсторите в тази област, тренирай и, чак когато станеш профи като хората от Демократична България, пиши отново! "
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР