От гражданската организация Спаси София питат кмета на столицата Йорданка

...
От гражданската организация Спаси София питат кмета на столицата Йорданка
Коментари Харесай

Кмете, защо не се возите на тролей 7, питат от Спаси София

От гражданската организация " Спаси София " питат кмета на столицата Йорданка Фандъкова за какво не отива на работа с новата тролейбусна линия 7, с цел да даде " добър образец " на съгражданите си.

Те припомнят, че за построяването на тролейбусната мрежа Столичната община е похарчила 4 млн. лв. и е унищожила готовата инфраструктура на трамвай 6 в " Лозенец " макар митингите и събраните над 5000 подписа от недоволни жители.

Според организацията е обикновено поради обещанията на Фандъкова, че трасето на трамвай 6 в Лозенец ще бъде непокътнато и ще бъдат издигнати 10 нови тролейбусни прави, точно тя да употребява новата тролейбусна линия, която от организацията акцентират, че м инава наоколо до дома й в кв. " Манастирски ливади ", както и до постройката на общината.
 Столичани недоволстват поради отстранен трамвай
Столичани недоволстват поради отстранен трамвай

Не утвърждават стартирането на тролей по трасето и са подготвени на митинг

Вероятно Мерцедесът на НСО е надалеч по-привлекателен вид от остарял и замърсен " Икарус ", минаващ през 20 минути в пиковите часове и влачещ се 30 минути до центъра в 30+ градуса, само че имам вяра че госпожа Фандъкова би се справила с това предизвикателство, както го вършат хиляди пасажери всеки ден, отбелязва Борис Бонев от организацията.

От " Спаси София " акцентират, че привлекателността на градския превоз зависи освен от транспортните средства, само че и от интервалите, скоростта на придвижване, положението на спирките, лесните прекачвания и единния билет за време . Според деятелите, пътувайки с градския превоз, столичният кмет ще може да откри решения за проблеми, които са от години.

" Спаси София " възмутени от неналичието на транспортна политика

Градският превоз бил финален приоритет на ръководещите

От организацията считат, че главният проблем на ръководещите е, че самите те не се възползват от услугите, които възнамеряват, и по тази причина нямат действителна визия какви са проблемите на столичани. В случая с градския превоз от " Спаси София " показват спирките без навеси, неналичието на интегрирана билетна система, както и неконкурентната на колите скорост на напредване.

Докато това не се промени, София ще продължава да бъде задръстен и неуместен за живот град , уверени са деятелите.
 Столична община отхвърля за спрени от придвижване нови трамваи
Столична община отхвърля за спрени от придвижване нови трамваи

Отричат също, че елементи от новите трамваи се инсталират на остарели трамвайни мотриси
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР