От гражданската организация БОЕЦ изискват от Националната служба за охрана

...
От гражданската организация БОЕЦ изискват от Националната служба за охрана
Коментари Харесай

От БОЕЦ питат дали НСО проверява храната на Борисов, Цацаров, Доган и Пеевски

От гражданската организация БОЕЦ изискват от Националната работа за защита (НСО) информация, " дали дегустирането на храната на охранявани от тях лица - Пеевски, Доган, Цацаров и Борисов - влиза в отговорностите на техните чиновници ". Това пишат представители на сдружението в обществената мрежа Фейсбук. Те питат още " какъв брой смъртни случая има в службата за последните 10 години и какви са аргументите за гибелта на чиновници ", в случай че има такава.
Сдружението се интересува също по този начин " има ли открити опити за отравяне на охранявани лица? Кога, кои са лицата, каква е била отровата и по какъв метод е бил осъществен опитът за отравяне. Разкрити ли са поръчителите и причинителите на тези покушения, в случай че е имало такива ". Въпросите на гражданската организация не престават с това " дали има открити опити за покушения и закани към охранявани от лица от страна на непознати служби и свързани с тях лица. Кои са лицата към които е била ориентирана опасността и кои са службите, обвинени в тези дейности ", питат още от БОЕЦ.
Оттам желаят да знаят и дали " има данни за закани от страна на охранявани от тях лица към други охранявани лица. Пример - дали НСО пази Борисов от Пеевски и противоположното. Питаме, тъй като сме загрижени. Дали сме дума на Бай Ставри, че Буда, Пеевски, Доган и Цацаров ще му гостуват за дълго. А постоянно си държим на думата! ", разясняват още от неправителствената организация.
Припомняме, че през април 2018 година визитата на президента Румен Радев в Трявна за Великден се трансформира в мотив за голям брой медийни материали. Причината – Радев беше почерпен с кебапче от локален занаятчия.
В цялата обстановка обаче има доста забавен колорит – ревизираха ли чиновниците на НСО дали в кебапчетата няма нещо, което да принуди България да провежда предварителни президентски избори? И каква е процедурата, която НСО ползва в такива случаи? Предвид случая със Сергей Скрипал и щерка му, отговорите на тези въпроси сигурно са от огромно значение за обществото. Затова и тогава изпрати горните въпроси до администрацията на президента. Отговори и до през днешния ден не получихме.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР