От Гражданската инициатива “Спаси София“ сигнализираха за неразбории около ремонта

...
От Гражданската инициатива “Спаси София“ сигнализираха за неразбории около ремонта
Коментари Харесай

„Спаси София“ се надигна срещу Йорданка Фандъкова! Аферата за 7 млн. е страшна, задава се нов Франкенщайн

От Гражданската самодейност “Спаси София “ алармираха за неразбории към ремонта на столичния бул. “Дондуков “ и нападнаха кмета Йорданка Фандъкова. Реакцията идва, откакто през вчерашния ден тя изпрати писмо до министъра на културата и изиска към момента ремонтиращата се част от булеварда да бъде асфалтирана, а не павирана, като към този момент довършената.

„Помните ли когато през 2016 година ни интервюираха кой от трите разновидността за бул. „Дондуков“ ни харесва най-вече: дали да е единствено с павета, дали да е смесен или единствено с асфалт? Е, оказа се, че всички сме печеливши. Ще има единствено павета (е, не доста качествено, но от компания „Трейс“ толкоз си могат) сред ул. „Сердика“ и ул. „Г. С. Раковски“, единствено асфалт сред бул. „Васил Левски“ и ул. „Кракра“ и в случай че Йорданка Фандъкова успее да измоли от Министерство на културата – и комбинирания вид сред „Раковска“ и бул. „В. Левски“, написаха в страницата си във Facebook от „Спаси София“.

От самодейността зададоха няколко въпроса:

Нима стигнахме до такава степен, че кметът на европейска столица би трябвало да се моли на държавната администрация за разрешение да ръководи личния си град?

Каква визия и тактика за ръководство да чакаме от кмет, който не може да вземе обикновено решение за настилката на един бул. след безчет публични разисквания и в последна сметка скалъпва Франкенщайн с по един сектор от всеки обсъждан вид?

Колко ще ни коства това наслаждение?

Как ще се промени бюджетът на плана в случай, че компанията ще би трябвало да извършва и трите планови разновидността по едно и също време?

Кой, за какво и по какъв начин ще покрие разликата или целият този цирк е част от процеса на „усвояване“ на нашите пари?

„Г-жо Фандъкова, като ще се молите за асфалт, припомняме, че сте дали обещание трамвайни ограничители и спиркови острови. Ако ги няма, Вие и Столична дирекция на вътрешните работи Столична Полиция ще споделяте виновността, че след 7 милиона лева, пръснати по този абсурден ремонт, трамваите по бул. „Дондуков“ отново са мудни, а спирките им – необезопасени. И за следващ път, господин Евгени Крусев (зам.-кметът по превоз за София), ще забележим ли въобще плана, по който се строи? Имате ли го? „Трейс“ имат ли го? Знае ли въобще някой какво и по какъв начин се прави в тази община?“, попитаха още от „Спаси София“.
Източник: 7dnisofia.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР