От годишния отчет на фонда за 2022 става ясно, че

...
От годишния отчет на фонда за 2022 става ясно, че
Коментари Харесай

Над 90 хиляди лева са отпуснати от НФК за скандален проект


От годишния доклад на фонда за 2022 излиза наяве, че джендър фондацията „ Сингъл Степ “ е получила общо 93 248 лв. по разнообразни стратегии

Скандален план, за който са отпуснати над 90 000 лв. от Национален фонд „ Култура “, събира недоволството на жители в обществените мрежи през последните дни.

От годишния доклад на фонда за 2022 излиза наяве, че джендър фондацията „ Сингъл Степ “, която има пространството „ The Steps “ е получила общо 93 248 лв. от НФК. Средствата са разпределени по следния метод:

- 77 046.66 лв. по „ Програма за възобновяване и развиване на частни културни организации " (Тук влиза „ The Steps “, където се организират мил шоутата с травеститите).

- 16201.38 лв. по „ Социално ангажирани изкуства “ за „ Куиър герои “ – интернационален мултижанров план, в който илюстрации на известни исторически ЛГБ персони се осъществят като стрийт арт намеси и реклами в градска среда.)

Оставяме на Вас, драги читатели, сами да прецените това ли са полезностите и „ арт деянията “, които би трябвало да предизвиква тази културна организация, чиято задача в действителност е да поддържа на национално равнище основаването, развиването и разпространяването на българската просвета и изкуство в страната и чужбина.

През 2022 година, когато средствата са отпуснати, отпред на Министерството на културата са двама министри – Атанас Атанасов от кабинета „ Петков “ и Велислав Минеков – от служебното държавно управление на Радев.

Любопитен факт, е че изпълнителен шеф на Национален фонд „ Култура “ от юли 2022 година е доктор Сава Драгунчев, който бе назначен краткотрайно на поста от някогашния министър на културата Атанас Атанасов.

Драгунчев също по този начин е артист от трупата на Народния спектакъл. Той беше и измежду претендентите за шеф на Народния спектакъл на последния конкурс, извоюван от режисьора Васил Василев.

Поредната „ подигравка “ с българската просвета разбуни духовете в обществените мрежи. Коментарът по този мотив на Виктор Димчев– режисьор, фотограф и публицист, в профила му във „ Facebook “ е сладкодумен за цялата ситуа
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР