От години сградите на бившето военно поделение във варненския квартал

...
От години сградите на бившето военно поделение във варненския квартал
Коментари Харесай

Бивше военно поделение във Варна тъне в разруха

От години постройките на бившето военно отделение във варненския квартал " Владислав Варненчик " тънат в съсипия. Те се разрушават и са рискови. Крадци разграбват строителни и други материали. Имотът е замязял на едно голямо бунище, защото там се изхвърлят всевъзможни боклуци.



Имотът е над 54 декара и се намира на границата сред два региона - “Владислав Варненчик ” и “Младост ”. В края на 2016 година е възложен на Община Варна от Министерството на защитата. За финален път оглед на някои от постройките е изработен преди 3 години.

" Конструктивно към оня миг бяха добре, не се постановяваше предприемане на дейности по повод срутване и обезопасяване ", разяснява Петко Бойновски, община Варна.



На територията на бившето военно отделение е имало 10 здания, като една от тях е съборена преди години. Останалите се разрушават с времето. Колоните и парапетът на една от постройките, са пропаднали и има заплаха от сриване, в случай че не се вземат ограничения.

От тогавашния живот тук няма и диря. Изтърбушените постройки наподобяват призрачно. От години постройките на бившето военно отделение се разграбват от крадци, защото достъпът до парцела е свободен. В изоставените здания нощуват бездомни хора, които могат да пострадат от вероятно сриване.



От общината дават обещание, че ще подхващат ограничения, с цел да лимитират достъпа на хора до рисковите здания.

Вижте повече в репортажа на Петър Дойкински
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР