От година парижани се хвалят, че в един от местните

...
От година парижани се хвалят, че в един от местните
Коментари Харесай

В благоевградското село Стоб произвеждат бира Брекзит

От година парижани се хвалят, че в един от локалните пъбове оферират бира с многозначителното име „ Брекзит ". Вече и в Благоевград могат да се похвалят, че са в крайник с модата, тъй като бира „ Брекзит " има и у нас. Идва от дребна, само че новаторска фабрика в благоевградското село Стоб, а името преприемчивите притежатели патентовали още през 2017 година.

Бирата „ Брекзит " се предлага единствено в кенове от 500 мл и е с много характерен усет, тъй като има повече хмел.
Антония Сукалинска: Бирата се създава и доставя от Мездра, след което се излива в тези контейнери. Следва обработка, която трае към 40 минути и кенчетата излизат опаковани и подготвени да бъдат доставени в магазините.
А името „ Брекзит " в действителност е резултат от правописна неточност, описват притежателите на фабриката, които преди година и половина решили да патентоват бира, само че с името - „ Беркзит ".
Димитър Стойков, притежател на фабрика за бутилиране на бира: Бяхме шокирани, че в действителност ние сме записали марката Brexit, а не Беркзит, както искахме, по този начин получи се много забавно. Решихме да я развием като бранд. Направихме една много привлекателна опаковка с детайли от Биг бенд, британското знаме и по този начин всичко настоящо.
Собствениците имат проекти да продават бирата и на британския пазар. Преди това обаче ще изчакат отзивите на английските туристи, които това лято ще дойдат на българското Черноморие.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР