От ГЕРБ-СДС влязохме в тези преговори с конструктивна нагласа, искахме

...
От ГЕРБ-СДС влязохме в тези преговори с конструктивна нагласа, искахме
Коментари Харесай

Теменужка Петкова: ПП-ДБ искаха да имат цялата власт, докато ние искахме да имаме равно споделена отговорност

От ГЕРБ-СДС влязохме в тези договаряния с градивна настройка, искахме да имаме постоянно държавно управление и да не се стига до нови предварителни избори. Това съобщи нощес в ефира на NOVA NEWS националният представител от ГЕРБ-СДС Теменужка Петкова.

Тя уточни, че главната причина да се провалят договарянията и да не се стигне до коалиция е поради желанието от страна на ПП-ДБ да имат цялата власт.

Споровете опираха до постове и позиции, макар че сътрудниците от ПП-ДБ се пробват да отрекат тези обстоятелства, само че това е самата истина. ПП-ДБ желаеха да имат цялата власт, до момента в който ние искахме да имаме равно споделена отговорност, тъй като ГЕРБ е първа политическа мощ след последните парламентарни избори, изясни Петкова.

По думите ѝ от ПП-ДБ са им обяснили, че за равно споделена отговорност може да се приказва след още девет месеца, с цел да видят дали ГЕРБ ще издържи „ теста ", което Теменужка Петкова дефинира като „ обидно ".

„ Споразумението беше подписано от Мария Габриел, само че от ПП-ДБ отхвърлиха да го подпишат, тъй като имало две неща, за което не се бяхме разбрали - за следствената загадка и съответна дата за смяна в управленията на службите за сигурност ", сподели тя.

По отношение на конституционната процедура по желание на длъжностен министър-председател Петкова разяснява, че всичко е в ръцете на президента Румен Радев и изрази вяра да няма разтърсвания и в най-скоро време да имаме служебно държавно управление.

Ние прецизно следвахме модела, който имаше Христо Иванов за това по какъв начин би трябвало да наподобяват измененията в Конституцията. Всичко, което се разписа в Конституцията, е модела на Христо Иванов. Очевидно ще има въпроси, които ще бъдат позволени, добави депутатът от ГЕРБ-СДС.

Тя подсети, че основната задача пред служебният кабинет ще бъде да провежда почтени избори.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР