От ГЕРБ-СДС изнесоха данни, които разкриват злоупотреби с активи на

...
От ГЕРБ-СДС изнесоха данни, които разкриват злоупотреби с активи на
Коментари Харесай

ГЕРБ изнесоха данни, според които в ББР са извършвани злоупотреби

От ГЕРБ-СДС изнесоха данни, които разкриват злоупотреби с активи на Българска банка за развиване (ББР). Според тези данни Кирил Петков се показва за министър стопанската система в ББР още преди да е назначен на този пост от президента. Това съобщи Деница Сачева, някогашен обществен министър, по време на брифинг.

" На 11 май 2021 година Кирил Петков се показва за министър стопанската система в ББР. По-късно той показва неистини на нарочни брифинги. Към този миг към 1,4 милиарда лева е уставният капитал на банката. Дейността е развивана с привлечени средства. Клиентите, които са 90% са дребни и междинни предприятия, към този миг. През целия юни се пробва да смъква управлението на ББР. Документите не са изведени в деловодството и нямат автограф и щемпел ", сподели Сачева.

" От отговора на служебния министър на нововъведенията и растежа установихме няколко основни обстоятелства и условия. Действително е имало решение на УС да има облигация за над 1 милиарда лева Но няма решение на принципала на ББР. Тази процедура след това е прекъсната, само че единствено с решение на УС без Надзорния съвет. Става ясно, че управлението на банката е обсъждало догадка тази емисия да не бъде осъществена ", съобщи Теменужка Петкова, някогашен министър на енергетиката.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР