От ГЕРБ обявиха за прибързано решението на ПП-ДБ – оставката

...
От ГЕРБ обявиха за прибързано решението на ПП-ДБ – оставката
Коментари Харесай

ГЕРБ се чуди защо Денков бърза с оставката

От ГЕРБ оповестиха за преждевременно решението на ПП-ДБ – оставката на Николай Денков да бъде гласувана през днешния ден в отсъствието на ротационния претендент за министър председател Мария Габриел.

Председателят на Народно събрание Росен Желязков съобщи:

„ В момента се чудим за какво и нежното доверие, което има, се вършат даже такива алегорични жестове, които подкопават това доверие и някак си предпоставят диалозите, които могат да стартират още от петък нататък “.

„ Когато Мария Габриел е в страната, тъй като тя води преговорния екип, само че ги предпоставят с още една нотка на мъка, която към този момент се е зародила сред нас “, заключи той.

Зам.-председателят на ПГ на ГЕРБ Съюз на демократичните сили Теменужка Петкова видя в това деяние отвод от договаряния и даже предпочитание за предварителни избори.

Петкова, която е в преговорния екип, избран от водача на ГЕРБ Бойко Борисов, сподели, че още не са търсени за диалози. „ Това преждевременно деяние за подаване на оставка и гласоподаване в този момент и незабавно буди подозрение, не е ясна каква е задачата. Дали това, че Бойко Борисов е в чужбина и Мария Габриел също я няма… ПП-ДБ демонстрираха, че не желаят да се водят договаряния, по-скоро може би те желаят да се тласне страната към нови избори “, разяснява тя.

Зам.-председателят на партията Томислав Дончев беше сбит: „ Това бързане може да значи нещо друго – че това ръководство бяга от резултатите от личната си работа “.

От изказванията на знаковите лица на ГЕРБ не стана ясно по кое време ще се извърши ротацията на ръководителя на Народното събрание.

Другият зам.-председател Рая Назарян добави: „ Елементарната политическа логичност предполагаше първо да бъде извадена оценката на министрите, т.е. доклада на тези министри, какво са свършили и по-късно оставката да бъде гласувана. Министрите би трябвало да бъдат в залата, а не противоположното, както се случи през днешния ден “.
Източник: plovdiv-online.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР